Galatasaray bazı kötü alışkanlıkları bünyesinden atamıyor. Kazanılan şampiyonlukları doya doya yaşayamamak bu kötü alışkanlıkların en büyüklerinden birisi. Bir menajer çıkıyor, Gomis’i de allak bullak edip, Galatasaray’ın kucağına büyük bir sorunu atıp Süper Kupa Finaline kadar yansıyacak bir sürece takımı sokuyor. Eski yönetimin sözleşme şartları her oyuncunun ödemeleri için sıkıntı zaten. Şu anki şartlar ortada. Madem oyuncunun şartlarından memnun değilsin bulsana Gomis’e takım. Bulabiliyor musun? Bulamıyorsun. Normal süreyle Son 10 dakikada 1-1’i yakalamış olmasına ragmen geçen seneki havayı yakalayamadı Galatasaray Takımı. Oyuncular rahat değil.

1.hazırlık maçından düne kadar geçen zamanda geçen seneki savunma problemlerinin arttığını gördük. Bu problemi Donk ile Fernando’yu beraber oynatarak biraz çözdü Fatih Terim fakat dün çözüme kavuşmadı bu ikili çünkü sürekli çok kolay top kayıpları oldu. Yenilen gol geçen seneki Gençlerbirliği mağlubiyetindeki golün aynısı. Geçen seneki şampiyonluğun ne kadar kıymetli olduğunu her açıdan anlamak mümkün. Ligde büyük karakter koyarak kendi seviyesinin üstüne çıkıp şampiyon olan kadro için Şampiyonlar Ligi çok tehlikeli. Oyuncu satamamak nedeniyle gerekenler yapılamıyor herkesin bildiği gibi. Akhisar Takımı maçı erken koparma şansını kaçırdı ve Galatasaray oyuna ısındı. Selezniov’un direkten dönen topunda topu kaptıran oyuncunun Belhanda olması Gomis’in penaltı kaçırması kadar kanıksandı artık. Galatasaray tam oyuna ısınmışken yaşananların bana kimse hata olduğuna inandıramaz.

Ülkemizde hakemlerin tutumlarının ne olduğunu VAR teknolojisi ispatladı. Yanlış gördü ve hata yaptı değildi dünkü pozisyon. Pozisyonu gitti izledi Cüneyt Bey. Ben ilk önce VAR’ı herkese kabul ettirmek için bir oyun oynanıyor diye düşündüm. İnanılmaz bir şekilde kararında ısrar etti. Adalet sağlanacak artık derken gördük işte adaleti! Dünkü kararın normal bir hakem hatası kararı olduğuna inanmıyorum. Dany’nin yetişemediği için indirdiği Rodrigues’i Vrsajevic’in yetişeceğine inanmak ha? Vay be! Pozisyonu izleme hakkını da kullandı izlemesi bile saçmayken. Penaltılarda Akhisar gol atınca gülücüler saçan Federasyon Başkanı’nın ekranlara gelmesi de aynı maç için ilginç bir tesadüf oldu.

Çift santrafora dönüş ve genç oyuncu Yunus’un oyuna girmesi etkisini gösterdi ve 79’da golü buldu Galatasaray. Golden önce de Eren ve Feghouli gole yaklaşmıştı ve çok güzel dakikada Galatasaray golü atınca uzatmasız maçı bitirecek gibi gözüktü. Gözüktü gözükmesine ama Golden sonra o son sözü söyleyecek moral motivasyon halen sağlanamadı saha içinde. Müsait durumdaki oyunculara pas vermeme krizi dün yine baş gösterdi. Geçen seneki Fenerbahçe deplasmanında bunu konuşmuştuk. Maçın en güzel pozisyonu Yunus’un şutuydu. Younes Belhanda değil! Yunus Akgün. Penaltılarda tekrar görüldü ki Göztepe maçında büyük bir badire atlatmış tüm Galatasaraylılar. Akhisar 2 büyük Takımı yenerek 2 kupa kazandı. Doğru yönetim anlayışıyla demek ki her şey yapılabilir.

Son olarak şunu söylemek istiyorum. 10 aylık bebeğin annesiyle beraber bilerek isteyerek öldürülmesini hazmetmek mümkün değil. Söylenecek çok şey var ama kendimize hakim olmak çok zor. Ülke olarak hepimiz çok üzülmüştük. Başımız sağolsun.

- - -