Lokomotiv Moskova deplasmanı için saha içindeki en üzücü konu Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi seviyesinin çok altına düşmüş olduğunu görmek. Elbette bu senenin konusu değil bu. 2013- 2014 sezonunun sonundan başlayan bir süreçten söz etmek gerekiyor. Geçen sene çok önemli bir şampiyonluk elde edilmesine rağmen kadro kalitesinin Galatasaray’ın tam olarak istediği seviye olmadığını o zaman da konuşuyorduk. Şartlar zor evet bunun herkes farkında ancak böyle büyük bir seviyede hataya yer olmuyor. Şampiyonlar Ligi’nde istenen seviyeye gelmek için bayağı bir zaman gerekecek. Çeyrek Final oynayan Galatasaray kadroları tesadüfen gelmedi o yerlere. 3 maçta 1 puan alan takımın diğer 3 maçta 9 puan alacak gücü, kalitesi vardı.

Gelelim saha dışına; Skandallar yetmiyormuş gibi Kulüpler Birliği skandalı ortaya çıktı maçtan saatler önce. Schalke maçı öncesi ceza sevkleri geldi. O gün ceza sevkleri yapılıyor diye bir bahane olabilir. Bunun hiç bahanesi yok. Hangi takıma karşı böyle bir bildiri yayınlanmış bugüne kadar? Galatasaray’ın o gün Kulüpler Birliği’nden çıkması gerekiyordu. 17 takımın imzası varmış. Hakemlerden şikayet etmeyen yok, düdük astırma kararı da yok ortada. Hakemlere karşı bu kadar duyarlı olan Kulüpler Birliği geçen sezon Arda Turan bir hakemin yakasına yapışırken neredeydi? O bildiriye imza atan kulüpler artık ‘’avrupa maçlarında takımlarımızı destekliyoruz’’deme şanslarını kaybettiler. Komik olacaklar çünkü.

Pazar günü Beşiktaş- Galatasaray Derbisi var. Maçın hakeminin Cüneyt Çakır olacağını da tüm ülke biliyordu. VAR geldi biz halen hakem konuşuyoruz. Bırakın biz hangi takım iyiyse, hangi takım kötüyse onları konuşalım.