Çok zor günler yaşadık. Özellikle son bir senede can sıkıcı birçok şeye tanıklık etmiştik. Patlamalar sürekli canlarımızı yaktı, canlarımız gitti.  15 Temmuz’da ise kabusun en zirvesini gördük. Bizim jenerasyon adına hiç tecrübe sahibi olmadığımız bir durumdu. Yine kayıplar verdik maalesef. Yüzlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesi zaten başlı başına bir felaket ama ülkemiz adına durum daha vahim olmadan o gece içinde bulunduğumuz durum atlatıldı. Kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza rahmet dilerim. Hepimize geçmiş olsun.

 

 

Bu kadar  karışık ortam sporu da 2.plana attı doğal olarak. Milli Takım’ın başırısız neticesini unuttuk gbi oldu. ‘’ Hesap soracağım’’ diyenler, ‘’ utanması gereken ben değilim’’ diyenler bir açıklama bile yapmadılar.Malum olayın üzerinden bile 2 hafta geçti. Prim meselesi tam olarak nedir? Ayrıntısı nedir? Bizim bildiğimiz gibi midir? Öğrenebilecek miyiz yoksa bize bu konu unutturulmak iatenmeye devam mı edecek göreceğiz. Takım o zaman hala bir yarışma içerisinde olduğundan ses çıkarmadık ama çekirge bu sefer İtalya maçından sonra sıçramadı.

 

 

Gelelim Galatasaray’a. Jan Olde Riekerink ile yapıldı sezon başlangıcı. Yönetimin başka antrenör getiremeyeceği düşüncesiyle Hollandalı Hocamız göreve devam etti fakat istemeden çok doğru bir hamle olma yolunda önemli bir umut ışığı oldu. Riekerink önemli bir futbol eğitimcisi. Antrenman düzenlerinden, yaptığı tespitlere kadar bunu görmek zaten mümkün. Sportif başarı olarak istenen ne kadar elde edilir bilinmez ama eğer uzun sureli sabır gösterilirse Hoca sağlam bir temel bırakacak gibi gözüküyor. Şu ana kadar Serdar Aziz’e verilen 4.5 milyon euro bonservis bedelini anlamak mümkün değil.  Stoper bir yerli oyuncuya 4.5 veriliyorsa o oyuncu avrupa çapında bir oyuncu demektir ve bu beklenti çok büyük bir beklenti. Bunun yanında zaten UEFA ile yaşanan iletişim belli. Mutlak ihtiyaç olan forvet transferi Eren ile yapıldı. Bu zamana kadar bonservissiz forvet bulamayınca ve Eren gibi kaliteli bir oyuncuya talip olunca 4 milyon euroya çıkmak kaçınılmaz oluyor. Başka santrafor transferi istemiyor Hoca diye haberler geliyor. Eren dışında devşirme forvetlerle devam etmek çok büyük risk. En son sadece ligde oynadığımız sene mesela Elmander- Baros- Necati üçlüsü oynadı. Zaman zaman Sercan girdi o bölgeye. Orta sahada Selçuk’un yeri garanti gibi. Leiva gelirse ve sakatlanmazsa çok iş yapar. Geçen sene Liverpool Avrupa Ligi’nde finale çıkarken büyük katkı yapmıştı. Dzemaili ve Hamit o bölgenin alternatifi. Sneijder’in zaten 10 numaralı forması duvarda asılı. Savunma sorunlarını çözmek çok kolay değil. Burada tek yüksek ihtimal Chedjou- Hakan ikilisi Beşiktaş maçına göbekte başlar. Geçen seneki gibi taraftarı çok fazla havaya sokmamak gerekiyor ama şu anki yönetimin böyle bir kredisi var mı tartışılır.

 

 

Daha yüksek beklenti olan branş Galatasaray için basketbol. Avrupa şampiyonu olduktan sonra  Erkek takımına ciddi takviyeler yapıldı. Krtsic sadece biraz deneme transferi ama zaten pota altı çok kalabalık. Bayan basketbolda ise Ekrem Hoca ile ayrılmak üzücü oldu. Olimpiyatlarda kendisine ve Milli takıma başarılar diliyoruz. Ekrem Hocanın yerine avrupa Şampiyonu sırp antrenör Marina Makjkovic geldi. Yine yoğun bir sezon bizi bekliyor