Nasıl oynaması gerekiyorsa sahaya yansıtan Galatasaray rakibinin bütün tahriklerine, bütün futbol oynatmama niyetine karşı çok haklı bir galibiyet aldı. Maçı sinir savaşına sokup Galatasaray’I bu tuzağa düşürmek isteyen Başakşehir karşısında Galatasaray hiç bu oyuna gelmeden rakibinin kendi kendine sinirlenmesini sağladı ve Hem Arda hem Emre Abdullah Avcı tarafından dışarı alındı. Bu maça yürek koymak gerekiyordu, Galatasaray yüreğini fazlasıyla koydu. Oyun disiplininden kopulmadığı sürece o golün geleceğini biliyorduk. Şampiyonluk gelirse Mariano’nun bu golü hiç unutulmayacak. Deplasmanlarda da bu oyun karakterini görmek gerekiyor şampiyonluk için. Galatasaray bu maçı zaten geçen hafta havaalanında kazanmıştı.

İlk maçta kanatsız çift santrafor skandalıyla maça çıkan Tudor’dan farklı olarak kazanmak zorunda olduğu bir maç olmasına rağmen Fatih Terim hem Fernando hem Donk defansif orta sahasıyla bu maçların ne kadar ciddi maçlar olduğunu gösterdi. Aynı zamanda gerçek bir teknik direktörün varlığının ne kadar önemli olduğunu da gösterdi. Oyunu istese de geride Kabul edemeyecek bir rakip vardı karşısında. Topa sahip olmak isteyecekti. Bu nedenle iki aynı tip, güçlü oyuncuyla oynamak bu maç için yerinde bir hamleydi. Denayer tercihi hepimizi korkuttu fakat Denayer hatasız bir maç oynadı. Maçı soğuta soğuta Başakşehir ilk yarı istediğini aldı. Hakemin de bu konuda yardımcı olduğunu düşünüyorum. Arda Turan 3 defa kasti faul yaptı, hiç sarı kart görmedi. Bunu hakem de bildiği için göstermelik kart göstermiş soyunma odasında. Adebayor keza yine kart görmedi. Bu oyunculara kart gösteremezsen Donk’a gösteremezsin tabii. Emre ‘’ bunu da yazın’’ diyor. Hakemin itibarını sarsıyor. Normal şartlarda 2.sarı kart.  Net bir gol pozisyonu olmadı ilk yarıda. Galatasaray için sabır çok önemliydi.

Rodrigues’in şutu taraftarı da havaya iyice soktu. Feghouli’de rovaşata kaçırdı. Bu kadar iyi kontraya çıkan bir takıma net bir gol pozisyonu vermemek maça hazırlığın ne kadar başarılı olduğunu gösteriyor. Artık yavaş yavaş risk almak gerekiyor, Donk- Selçuk değişikliğine doğru maç gidiyor derken derslik bir atak organizasyonu sonucu Mariano tribünleri aşağı indirdi. Konuşmaya gerek yok. Mükemmel. Skor avantajının ardından rakibin uzun topa dönme ihtimaline karşı takım boyunu uzattı Terim. Duran topu yine vurdular ön direkte ama Muslera’nın kendine güveni geldi artık. Maçın sonunda 2.golü taraftar attı. Çanakkale Zaferi’nde Mustafa Kemal Paşa’ya yer vermeyenlere gösterilen tepki çok değerliydi. Siz o tabloya Visca’yı koyarsınız, Adebayor’u koyarsınız, Ali Sami Yen’de 50 bin kişi Mustafa Kemal’in askerleriyiz diye bağırır işte böyle.

Şampiyonluk şansını Galatasaray artık kendisi belirleyecek. Puan kaybederse şampiyon olamaz, 5’te 5 şampiyon yapar. Bu kadar basit. Galatasaray sadece futbolda değil, hem voleybolda hem basketbolda müthiş saygıyı hake eden kadın takımlarına sahip. Basketbol takımı zannediyoruz ki bu hafta Eurocup’ı ülkemize getirecek, voleybol takımı da Şampiyonlar Ligi yarı finaline kaldı. Gönülden başarılar diliyoruz.

- kralbet giriş - - - - -