Zafer Algöz Kimdir? Kaç Yaşında? Tutunamayanlar Dizi Oyuncuları Kimler? İşte Zafer Algöz'ün hayat hikayesi... Usta oyunucuyu yakından tanıyalım.

Türk sanatçı Zafer Algöz... Zafer Algöz kimdir? İşte Zafer Algöz'ün biyografisi

Zafer Algöz, 30 Ağustos 1961'de Kars'ta doğdu.

1975 sezonunda Bursa Devlet Tiyatrosu'nda açılan “Gençlik Kursları” ile tiyatro eğitimi aldı. Bundan 5 yıl sonra Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nü kazanan Algöz, 1985 yılında buradaki eğitimini tamamladı ve aynı sene Bursa Devlet Tiyatrosu'nda çalışmaya başladı.

1989 yılında ise İstanbul Devlet Tiyatroları'na tayin oldu.

Amedeus, Çok Yaşa Komedi, Macbeth, Ay Işığında Şamata, Arturo Ui'nin Önlenebilir Yükselişi, Hamlet, Babaanem Yüz Yaşında, Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz gibi birçok tiyatro oyununda rol alan Algöz, 2010 senesinde “Vahşet Tanrısı” isimli tiyatro oyunundaki rolü ile 10. Lions Tiyatro Ödüllerinden “En İyi Komedi Erkek Oyuncu” ödülünü aldı.

Koyu bir Beşiktaş taraftarı olan Zafer Algöz, Lale Algöz'le evlidir.

Tutunamayanlar Dizisindeki karakteri : İLHAN

On iki bin yaşındaki İlhan vizyonsuz bir ilham perisidir. Yıllarca Anadolu’da kala kala asimile olan İlhan’ın tüm davranışları ve görüntüsü tipik bir Orta Anadoluluya dönüşmüştür. Sürekli çekirdek yiyen, Orta Anadolu şivesiyle konuşan İlhan, Tarık’a başarılı olacağına inandığı iş girişimi fikirleri verecektir ve geçmişe gitme yeteneğini bu uğurda kullanacaktır.