Maçın hakemi Atilla Karaoğlan’ın yönetimini eleştiren Özbek, “73 yaşındayım. Yaklaşık 50 senedir de neredeyse bu maçların hepsine gidiyorum. Böyle bir hakem faciasını hiç görmedim. Hatırımda hiç böyle bir şey yok. Lütfen Türk futbolunun selameti için şu maçı dikkatle izleyin. Hareketleri, sarı kartları, verilmeyen penaltıları dile getirin. Başka türlü bu işle başa çıkmak mümkün değil. Trezeguet, Sacha’ya dirsek atıyor. Ne hakem ne VAR farkında. Denswil, Mertens’e tekme atıyor, çorabı yırtıldı. Çok net gözüküyor. Atak yapıyoruz, lehimize faul veriyor. Ya arkadaş avantaj oynatmak diye bir şey var. 21 tane faul yapmışız. 7 tane karşı tarafa çalmış. Muslera, kendi ceza sahası içerisinde hakemin yanına geliyor, sarı kart veriyor. Belli ki daha sezonun başında birileri işi sıkı tutuyor. Buraya dünya kadar yıldız futbolcu getiriyoruz. Güzel futbol göstermek için elimizden geleni yapıyoruz. Her türlü zorluğa ve maliyete katlanıyoruz. Futbolun güzelliği içinde böyle bir hakem çıkıyor. İnce ince Galatasaray’ı doğramak için elinden geleni yaptı. Bir görev bundan daha güzel yapılamaz. Her şeye rağmen ne yaparlarsa yapsınlar, hedefimiz belli. Galatasaray’ı hedefinden kimse çeviremez. Buradaki oyunu sizler de izlediniz. Hakemleri de yeneceksin diye bir laf var ya, o seviyeye geldik. Buradan TFF’ye sesleniyorum. Açın maçı defalarca izleyin. Bu sistemle, bu şekilde memnunsanız kalkın yorumunuzu yapın. Trabzonspor bizim kardeş kulüplerimizden bir tanesi. Ertuğrul başkanla görüştük, konuştuk, başarılar diledik ve maça çıktık” diye konuştu.

Kaya Çilingiroğlu: "Galatasaray beni çok şaşırttı" Kaya Çilingiroğlu: "Galatasaray beni çok şaşırttı"

Karşılaşmanın hakemlerinin ikinci yarıya geç çıkmalarına değinen Özbek, “50 seneden beri ilk defa gördüm ki, sahada iki takım hazır ve 5 dakika boyunca hakemi bekledi. Ne oldu o arada. Niye bu kadar geç kaldınız? Böyle bir sahneyi hiç gördünüz mü?” ifadelerini kullandı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica’nın Trezeguet’nin sakatlandığı pozisyonda sarı kart bile çıkmamasını örnek göstererek hakemle ilgili yorumlarının hatırlatılması üzerine ise Özbek şöyle konuştu:

“Ben Galatasaray başkanı olarak bana ait yorumları yaparım. Bir dahaki konuşmamda o hareketleri de izlerim. Biz lehimize olanı çal, aleyhimize olanı çalma demiyoruz. Çalmadıysa orada da hata yapmıştır. Trabzonspor aleyhine yapıldıysa o da büyük bir hata. Bu da hakemin iyi maç yönetmediğinin delilidir.”