Liderlik yasalarında şöyle der: "Başarılı liderler doğru zamanda, doğru amaçla, doğru hareketi yaparlar." Bu söz Fatih Terim'i net olarak tanımlıyor. Galatasaray'la üst üste ikinci, toplamda altıncı şampiyonluğunu yaşayan Terim'i SABAH Gazetesi Spor Müdürü Murat Özbostan'la Florya'da ziyaret ettik. 

Yaz günlerinin start aldığı, güneşin artık ısıtmaya başladığı, yeşilin tonlarının birbirleriyle dans ettiği, çiçeklerinin güzellik konusunda yarıştığı ve her tarafın Galatasaray koktuğu Florya'da "İmparator" Fatih Terim'le Galatasaray Futbol Akademisi'nin insanı büyüleyen bahçesinde futbol üzerine doyumsuz bir sohbet gerçekleştirdik. İşte Fatih Terim ile yaptığımız o keyifli sohbetten satırbaşları: Bu yıl sadece şampiyon olmadık. Avrupa'da da çeyrek finale yükseldik. Yoğun bir maç trafiğinden geçtik. Hem Avrupa'yı hem de ligi başarıyla götürdük. Gelecek yıl yaz kampını sabit bir yerde yapmayı düşünmüyoruz. Bu tür kamplar rutin ve sıkıcı oluyor. Yeni sezonu Temmuz'un ilk haftasında açmayı düşünüyoruz. Oyuncularımızın uzun ve iyi bir tatil yapmalarını istiyoruz. Çok yoruldular. Bunu hak ettiler. Sezon başında monotonluktan kurtulmak için birkaç yerde kamp yapmayı planlıyoruz. Ağustos'un ilk haftasında, 3-4 Ağustos'ta Arsenal'in düzenlediği prestijli bir turnuva olan 'Emirates Cup'a Porto ve Napoli ile birlikte katılacağız. Çok transfer yapmayı düşünmüyoruz. Gereken yerlere gereken transferleri yapacağız. Bir sol bek bir de stoper alacağız. Çalışmalar yapılıyor. Hızlı bir şekilde bitirmek istiyoruz bu işi. Çünkü sezon başı kampını kaçıran ve o ortamı yaşamayan oyuncunun toparlaması zaman alıyor. 

Yabancıya sınır olmamalı!

Yabancı oyuncu konusunda sınır getirmenin bir anlamı yok. Hem AB'ye girmek istiyoruz hem de yabancı oyuncuya sınır getiriyoruz Milli Takım'ın başındayken bana gelip, "Yabancı oyuncu konusunda ne düşünüyorsun hocam?" diye sordular. Ben de "Sınırsız olsun" dedim. Elinizde zaten iyi yerli varsa yabancı almazsınız. 2000'de Avrupa Şampiyonu olurken Galatasaray'da 3-5 yabancı vardı. İtalya'da yabancı serbest ama Dünya Şampiyonu oluyorlar. İspanya'da yabancı serbest, Dünya ve Avrupa şampiyonu oluyorlar. Bence kaliteyi yükseltmek ve kriter koymak gerekir. 

İki zaferde de taraftarın payı büyük
BEN taraftarımıza iki yıl önce "Gurur duyacakları bir takım yaratacağım" demiştim. İki şampiyonluğumuzda da taraftarlarımızın payı büyük. Özel Casino Siteleri koreografiler ile büyük destek oldular. Takımı destekleyerek taşkınlık yapmadılar. Ben de taraftarımızla gurur duyuyorum. 

KAZIM GERİ DÖNMEYİ ÇOK İSTİYOR

Colin Kazım hala bizim oyuncumuz. Geri dönmeyi istiyor. Belli ki hatalarından ders çıkarmış. Kalitesine inanıyoruz. Konuşup bir karar vereceğiz. Bakacağız durumuna.. Yurt içinde ve yurt dışında Galatasaray Futbol Okulları açmaya devam ediyoruz. Futbol Okulu açmak için çok başvuru alıyoruz. Şu an 92 futbol okulumuz var. Yurt içi ve yurt dışında. Teklifleri alıyoruz belirlediğimiz kriterlere uyanlara izin veriyoruz. İnce eleyip sık dokuyoruz. New Yok'ta bir futbol okulumuz vardı. Şimdi ikincisini Los Angeles'ta açacağız. 

20 KİŞİLİK BİLİM KURULU VAR

Galatasaray Futbol Akademisi bizim için büyük önem taşıyor. Tüm yaş gruplarındaki yetenekli gençleri eğitimli, bilinçlendirerek yetiştirmeyi hedefliyoruz. Örneğin geçen Pazar günü tüm yaş gruplarındaki sporcuların aileleleri çocuklarıyla birlikte Akademi'nin bahçesinde kahvaltı yaptı. Bu kahvaltıya profesörlerden ve doçentlerden oluşan 20 kişilik "Bilim Kurulu" katıldı. 

ÇOCUKLAR İÇİN "AİLE OKULU"

Beslenme konusunda ailelere çocuklarının neleri yemeleri, ne gibi içecekleri içmeleri, nasıl uyumaları ve ne gibi ilaç kullanmalı konusunda, çocuklara nasıl davranma, ağız diş sağlığı ve bağımlılık (internet başta olmak üzere) bilgi verildi. Bu tür toplantılar Futbol Akademisi bünyesinde "Aile Okulu" adı altında belirli haftalarda yapılıyor. Bu çocuklar bizim için çok değerli. Aileleri bize teslim ediyor. Onların her şeylerinden sorumluyuz. 

Muslera'yı çok seviyoruz
Kalecimiz Muslera bizim için çok önemli bir oyuncu. Taraftar, camia ve futbolcular onu çok seviyor. Muslera da Galatasaray'da oynamaktan çok mutlu. Önümüzdeki sezon da Muslera, Galatasaray kalesinde olacak.

Sabah