Toplantıdan en kuvvetli iki aday olarak Ersun Yanal ve Marcelo Bielsa isimleri öne çıktı. Ancak Yanal konusundaki 'açıklama' sıkıntısı devam ediyor.

HOCA ARAYIŞI HIZ KAZANDI

Sarı-Kırmızılı kulübün dün gerçekleşen yönetim kurulu toplantısında da ana gündem maddesi teknik direktör konusuydu. TT Arena’daki kulüp ofisinde yapılan toplantıda masaya yatırılan adayla arasında 2 isim ön plana çıktı. Üzerinde uzlaşı sağlanan teknik direktörler Ersun Yanal ve Marcelo Bielsa’ydı.

Özellikle futbolcuların takımın başında görmek istediği Yanal’ın hem ligi çok iyi bilmesi hem de oyuncuları tanıması, kısa vadede toparlanma etkisi yaratabileceğinden, daha kolay seçenek gibi görülüyor. Fakat Yanal hakkında kulübün resmi sitesinden yapılan, “Ersun Yanal ismi gündemimizde olmadı, olmayacaktır da” yönündeki sert açıklamanın sıkıntısı devam ediyor. Bu ifadeden nasıl dönüleceği de tartışma konuları arasında yer aldı.

DİĞER İSİMLER DE ASKIDA

Ersun Yanal isminde bir gelişme olmazsa, rota bu kez Bielsa’ya çevrilecek. Daha önce de adı Sarı-Kırmızılı kulüple anılan Arjantinli çalıştırıcı
, son olarak Marsilya’da görev yaptı. Ancak 60 yaşındaki hocanın en beğenilen performansı, Atletic Bilbao’nun başındaydı.

Yönetim, Bielsa’nın getirilmesi halinde kadroda
daha geniş çaplı bir operasyon gereksinimi doğmasından çekiniyor. Diğer taraftan Lucien Favre gibi sürekli gündemde yer alan hocaların da askıya alındığı ve her an bu isimlerle de temas kurulabileceği belirtiliyor.