Cesare Prandelli, Fenerbahçe’yi şampiyonluğa götüren 74 puanın bu sezon yeterli olmayacağını söyledi, “Zirvedeki bütün takımlar güçlendi. Biz geçen sezonki hataları tekrarlamayacağız. Fenerbahçe zaten hazır. Beşiktaş da bu yarışın içinde olacak. Trabzonspor da geçen yılın çok üstüne çıkacak” dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli ligin falına bakarken, geçen sezon Fenerbahçe’ye 9 puan farkla şampiyonluğu getiren 74 puanın, bu kez zafer için yeterli olmayacağını düşünüyor.

Kurmayları ile sezonu masaya yatıran İtalyan hocanın, bu sezon için önemli tespitlerde bulunduğu belirlendi. Prandelli’nin hesaplamasına göre bu sene puan ortalaması yükselecek. Tecrübeli teknik adamın, geçen sezon için Fenerbahçe’ye rahat bir şekilde şampiyonluğu getiren 74 puanı geçmeleri gerektiğini düşünerek şöyle konuştu:

“Çünkü daha çekişmeli bir sezon geçireceğiz. Zirvedeki bütün takımlar güçlendi. Fenerbahçe zaten hazır bir takım. Biz geçen seneki hataları tekrarlamayacağız. Çünkü geçen yıl deplasmanda çok puan kaybeden bir takım varmış. Beşiktaş gördüğüm kadarıyla bu yarışın içinde olacak. Trabzonspor da yine geçen seneki puanın çok üzerine çıkacak gibi görünüyor.”

‘Aleyhe olabilir’

Bursa gibi zorlu bir deplasmanda kazanarak lige başlamalarının önemine dikkat çeken Prandelli’nin, “Galatasaray geçen sezon 65 puanla ligi ikinci bitirdi. Bu sene zirvedeki ortalamanın yukarılara çıkabileceğini düşünüyorum. Takımlar arasında önemli güç farkı var. Bu da büyük takımlar lehine önemli bir avantaj oluşturuyor. Bu yüzden her maçımıza iyi odaklanmalı ve puan kayıplarını alt seviyelere çekmeliyiz. Çünkü ligin ikinci yarısındaki fikstür aleyhimize olabilir” tespitlerinde bulunduğu kaydedildi.

Prandelli’nin, özellikle geçen sene Şampiyonlar Ligi maçlarının öncesinde ve sonrasında yaşanan puan kayıplarının bu sene tekrarlanmaması için de özel çalışmalar yaparak 4. yıldız için çok önemli olan bu sezonda takımı hedefe götürmek istediği bildirildi.

Milliyet