Forvet transferinin son güne kalmasını bekliyordum ama açıkçası oyuncu takviyesi olmadan sezonun biteceğini beklemiyordum. Şampiyonlar Ligi kurasının ardından böyle bir transfer gündemi olunca Galatasaray için işler çok zora girmişti. Alanya maçının 2.yarısı dışında güzel futbol yoktu. Dün ise Trabzonspor karşısında rakip yokmuş gibi haftasını doldurdu. 10.saniyede Eren’in topu control edememesiyle başlayan maçtan uzak tablo Karadeniz Ekibinin skoru yeterli görmesiyle 4-0 bitti. Maçın resmi oynannma süresi zaten 30 dakikaydı.

Galatasaray seviyesinde net olarak 3-4 oyuncu var. Diğer oyuncular iyi takımların yardımcı oyuncuları olabilecek oyuncu tipleri. Yardımcı oyuncuların biraz daha üstü seviyesinde 2 oyuncu var; birisi Belhanda, diğeri Emre Akbaba. Emre Akbaba’nın yeri geldiğini düşünecek olursak yine gündeme dünkü ihaneti asla unutulmayacak olan Belhanda geliyor. Hak ettiğinden fazla değeri göstermenin cezasını çekiyor Galatasaraylılar. Dün önce sağa sola bağırdı, sonra rakibinin kariyerini bitirme riskine sahip bir hareket yaptı ve sırıtarak çıktı. Açıkça kırmızı kart görüp gitmek istedi. Bu her takım için geçerli. Böyle oyuncularla takım uyumu sağlamak gerçekten çok zor. Geçen sene şampiyonluk havasıyla herkes sakin olmaya çalıştı. Geçen sene 3-0 öndeyken ve kazanamak üzereyken de atıldı bu adam. Kiralama teklifi olduysa ve gönderilmediyse santrafor almamak kadar büyük bir hata. Alanya maçından sonra da büyük maçlarda bir görelim demeye devam ettik. Takımın başı sıkışınca Belhanda yok.

Trabzonspor geçen sene sağlayamadığı kadro bütünlüğünü bu sene yakaladı. Ligin en iyi santraforlarından birisi Rodallega ve çok iyi bir oyun kurucu Sosa’ya sahipler. Sosa’nın etrafını da çok başarılı doldurdular. Galatasaray’ın savunma zaaflarını çok iyi kullandılar. Evraklar yetişseydi Galatasaray’ın dünkü 2 stoperi bugün takımda bile değildi. Ahmet Çalık’ın geriden top çıkardığı bir oyun tahammül edilir gibi değil. Rakiplere her seferinde buyur geç diyen Maicon topu da kullanamayacaksa ne iş yapar? Elde tek santrafor Eren kaldığına göre Sezon Ocak’a kadar çok zor geçecek Galatasaray için. Şampiyonlar Ligi maçlarında rakipler de atak düşündüğü için avantaj olabilir. Ligde kapanan rakiplere karşı bir şekilde orta sahanın gücü ile sonuç gelecektir ama oyunu geride kabul etmeyen takımlara karşı çok daha dikkat etmek gerekiyor. Eskisi gibi önde baskı yapma imkanı çok azaldı çünkü sahadayken bile Eren’i ekonomik kullanmak lazım gelecek. Bazı maçlarda 4-6-0 B planı olarak gözüküyor.

- - - - -