Elabdellaoui'nin elinde havai fişek patlaması yüzünden sol gözünü kaybetme riski devletin en üst kademelerini bile harekete geçirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bizzat Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ile Omar’ı aradı. Ayrıca Norveçli oyuncuya “lavaj” uygulayan profesör Vedat Kaya’dan da bilgi aldı. Koca, Cengiz’e Omar’ın her türlü ihtiyacının karşılanması için ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi. Omar’a da, “Türk doktorlarına güven. Onlar dünyanın en iyisi. Seni en kısa zamanda sağlığına kavuşturacaklar” sözü verdi.

Başarılı futbolcunun yaşadığı sakatlık sonrası Norveç’in İstanbul Büyükelçisi, Galatasaraylı oyuncuyu hastanede ziyaret etti. Elçi, Omar’a eğer isterse kendisini Norveç’teki bir hastaneye nakil etmek için Oslo’dan bir ambulans uçağının hazır olduğunu söyledi. Ancak Omar, Türkiye’de doktorlara güvendiğini tedavisine buradan devamının iyi olacağını aktardı.

Omar Elabdellaoui'nin doktoru konuştu! Son durumu...

Omar Elabdellaoui'nin son durumu ile ilgili Galatasaray doktoru Prof. Dr. Yener İnce ve Prof. Dr. Vedat Kaya'nın açıklamaları şu şekilde:

Yener İnce: Omar yılbaşı gecesi tatsız bir kaza geçirdi. Kardeşimize ve camiamıza geçmiş olsun diliyoruz. Omar'ın tedavi olduğu iki hastaneye de teşekkür ediyoruz. Burada Türkiye'nin en iyilerinden olduğuna inandığımız Vedat hocamız hastayı karşılayan doktorlardan. Onlar yılbaşı gecesi Omar'ı karşıladılar. Hocamızla girdik yeni yıla. Onlara teşekkür ediyoruz. Olayın olduğu andan beri geceli gündüzlü burada kendisi. Bugün bir işlem yaptık Omar'a. Planlanan bir işlem. Ben oyuncunun ne zaman döneceğiyle ilgili sorular oluyor. Bizim önceliğimiz oyuncunun sağlığı. İyileşmesini sağlamak. Ne zaman oynayacağını düşünmüyoruz bile. Bir de çirkin iddialar konuşuluyor ortalıkta. Bunlara itibar edilmemesini diliyoruz. Hastanede çok deneyimli bir ekibimiz var.

Prof. Dr. Vedat Kaya: "Sol gözü toparlıyoruz. Sağ gözde de iyileşme var. Şu ana kadar her şey olumlu ilerliyor." dedi.

(Fotospor)