Son 5 gün olanlar Başakşehir maçı için önemli bir hazırlık oldu. Başkanların, oyuncuların akıl almaz açıklamaları Galatasaray üzerinde büyük bir kamuoyu oluşturdu ve istenen, planlanan da buydu. Pazar günü herkesin maçın içerisinde olacağı, her duruma reaksiyon verecek bir tribün şart. Daha maçın başinda 4-5 kişiyle itiraza koşan bir Akhisarspor’u gördükten sonra hafta sonu neler olacağı görünüyor gibi. Bu reaksiyon maç boyu devam etti zaten. Ortada gayet normal bir penaltı var. Bu penaltıyla maalesef Akhisar Takımı, Galatasaray aleyhine gündem yaratma fırsatını kullandı. Şaşkınlık içerisinde tartışmaları takip ettik. 3.golden önce Belhanda’ya yapılan faul var. Fauldeki niyet çok sağlıksızdı. Maç tam biterken Akhisar Takımı Diagne ile niye tartıştı? Tartışacak başka oyuncu mu yoktu? Galatasaray’ın alternatifi olmayan en önemli yeri neresi? Santrafor çünkü Mitroğlu sakat. Konuştukça parçalar birbirine daha çok oturduğu için gerçekten çok dikkatli olmak lazım.

‘’ Silahım olsaydı hakemi vururdum’’ diyen şahsın cezası sadece 11 gün. Sportif cezayı bir kenara bıraktım, hukuki işlem başlatılması gereken bir kişiye ödül gibi ceza verildi. Bu açıklamayı yapan şahsın başka maçlardan sonraki açıklamalarını da herkes biliyor. Yine dün akşama dönersek, bir hakem için canlı yayında bela okuyan bir futbolcunun tarihte örneği var mıdır? 4 gün önce Fenerbahçe deplasmanında penaltısı verilmeyen Akhisar Takımı matematiksel olarak küme düşerken bu tepkili oyuncular neredeydi? Galatasaray’ın süper kupa finalinde yaşadığı pozisyon hakemlik açısından esas anormallik işgal eden konuydu. Galatasaray bu kadar yangın yapmadı.

Son olarak saha içine de biraz girerek kupa şampiyonluğunu yorumlayalım; Rotasyona gitti Fatih Terim ama beklediğini alamadı. Hem Selçuk hem Belhanda beraber oynadığı zaman rakiplerin boş alan bulma şansı artıyor. Top rakipteyken oynamayı daha az sevdikleri için bu iki oyuncu savunma temposunu da düşürüyor. Orta sahada iki sert oyuncu olursa Belhanda’nın da oyuna konsantresi artıyor. Ligdeki Akhisar maçını da, dünkü maçı da Donk çevirdi. Orta saha güçlenince takım halinde baskı kurdu Galatasaray. Penaltı konusunu artık Diagne’nin bırakmasında fayda var. Çok daha tecrübeli oyuncular var. Tarihe bir kupa daha kazandırmak güzel fakat Pazar günü bir Galatasaray efsanesi daha yaratabilir bu kadro. Pazar günkü maçın kazanılması halinde bu oyuncu kadrosu tarih boyu kulüp tarihinde hatırlanacak. 19 Mayıs’ın değeri zaten çok büyük. Değere değer katmak bu oyuncu kadrosuna bağlı.