Yaşanabilecek her duyguyu bir futbol maçında tekrar yaşadık. Karışık duygular içerisinde maç bitti. Şampiyonlar Ligi’nde olanlara özenmiş olacağız ki adrenalin dolu bir maçı şampiyonluk yolunda Galatasaray ortaya koydu. Emre Akbaba’nın şu anda neler yaşadığını, neler hissettiğini yaşayan bilir. Sonucu öğrendiğinde biraz olsun moral bulmuştur diye tahmin ediyorum. 2015’te Rize’de 3 dakikada 2 gol yemişti Galatasaray. Hamza Hamzaoğlu’nun son maçıydı. 2019’da geri dönüşü bu sefer Galatasaray yaptı ve en önemli yerde yaptı. Ülkemiz için de anlamlı bir gün olan 19 Mayıs’ta, Seyrantepe’deki Ali Sami Yen’de en önemli maçlardan birisi oynanacak. Bulundukları yerlerden tüm Galatasaraylılar bu maçı eminim sahadaymış gibi oynayacak ve umarım bir önemli zafer daha gerçekleşecek. Genellikle burada duygularımı belli etmeden yazılarımı yazmaya gayret ettim ama bu sefer nedense içimden duygularımı dışa vurmak geldi.

Son dakikalara mağlup giren Galatasaray’ın maçı galip bitirmesini kabul etmek bazıları için zor olmuş olabilir. Şampiyonluk mücadelesiyle alakası olmayan teknik adamlar, yöneticiler konuya dahil oldular enterean bir şekilde. Penaltı değil demek için çok uğraşanlar bile’’ temas var ama penaltı için yeterli mi’’ diyorlar. Kırmızı kart kararı yanlış evet. Buna ragmen 10 kişiyle Rizespor gol attı. 2 senedir bir penaltı çilesi çekiyor Galatasaraylılar. Geçen sene nasıl Göztepe maçında penaltıyı Gomis’in kullanması konusunda aynı fikirde değilsem, bu sene de 2.penaltıyı Diagne’nin kullanmasına katılmıyorum. Var olmak veya olmamak şeklinde korku dolu gözlerle penaltıları izliyoruz. Son gol zaten herkesi kendinden geçirdi. Artık futbolun teknik detaylarının önemli olmadığı zamanlar. Anneler gününde unutulmaz maçlar oluyordu hep, bu sefer bir gün öncesine geldi. Bütün annelerin anneler gününü kutlarım. Sevgi, saygı sunarım.

Yazımı Fatih Terim’in 17 sene önceki bir maç konuşmasıyla bitirmek istiyorum. ‘’ Siz tarih yazdınız ama o tarihleri okuruz. Gelin bu tarihi bugün yeniden yazalım. Mühim olan okumak değil tarihi tekrardan yaşatmak. Yapabilirsiniz! Haydi!