Olayları değerlendirmeden önce elbette Koray Şener Kardeşimiz ile başlamak istiyorum. Tribünde olmanın, maçlara gitmenin ne büyük bir heyecan olduğunu yaşayan herkes bilir. Her şeyi unutursunuz. Tamamen gideceğiniz yeri düşünürsünüz hele birde önemli bir maç ise. Fenerbahçe tribünlerinden bu kez geldi kötü haber. ‘’Ali Sami Yen’deki deplasman tribününün ismi Koray Şener Tribünü olsun’’diye bir tweet okumuştum. Çok hoşuma gitti. Kendisi hakkında da çok güzel şeyler duydum ve okudum. Fenerbahçeli tribün arkadaşlarını Ata’mızı ziyarete 10 Kasım’da Anıtkabir’e çağırmış. Böyle bir veda hiç yakışmadı. Mekanı cennet olsun. Allah rahmet eylesin. Ailesine sabırlar dilerim.

Gelelim saha içine; Galatasaray bir Fenerbahçe derbisini daha enteresan bir şekilde kazanamadı. Derbi tarihinde böyle pskolojik bir durum söz konusu. Şampiyonluk maçlarında Galatasaray, onun dışındaki normal derbi maçlarında ise Fenerbahçe daha avantajlı oluyor. 2-0 öne geçince maç bitti havasına giren Galatasaray Taraftarı takımını da maalesef olumsuz etkiledi. Galatasaray’ın maçı tutmaya değil, tam tersine ataklarını iyice arttırıp skoru büyütmesi gerekiyordu. Rakibinize ümit verirseniz adı da Fenerbahçe olunca maça dönmeye çalışırken 2 puanı kaybediyorsunuz. Hatta 3 puan kayıp olabilirdi de.

Maçın hakemi Fırat Aydınus’tu. Kendisinin son 10 sezonda olaylı 5.maçı. Sahada olmadığım için bilemiyorum ama oyuncuların sinirlerini bozduğu kesin. 2009’da yine oyuncuları kontrol edemedi, Lugano en sonunda kafa attı, ortalık karıştı. 2013’te Beşiktaş- Galatasaray maçında herkes sahaya girdi, aynı sezon Emenike bir Fenerbahçe- Beşiktaş maçında maçı bırakmaya kalktı, kart görmedi. Geçen sezon seyircileri zor tuttular kupadaki Beşiktaş- Fenerbahçe maçında. Hep aynı şeyi yapıyor. Aut, taç onları konuşmak istemiyorum. Kırmızı kartı bile haydi tamam vermedin. Tek bir şey soracağım; Maç 2-2 iken Serdar Aziz’e yapılan çok bariz bir penaltı için VAR’a bile gitmemek nedir?

Maçın dakikalarını da yönetemeyen bir hakem yüzünden yaşananlardan sonra Schalke deplasmanı vardı. Maçtan çok büyük beklenti yoktu. Federasyon zaten disiplin kuruluna herkesi göndererek derbi stresinin sürmesini sağladı. Oyun planı olarak Galatasaray dersine iyi çalışmıştı ama öyle bir gol yiyip öyle bir golü kaçırırsanız puan almanız mümkün değil. Kalite olarak zaten daha düşük seviye olduğumuzu Kabul etmek zorundayız. Artık ciddi ciddi 17 yaşındaki santrafor Ali Yavuz düşünülmeli. Kaybedilecek bir şey yok. Galatasaray kendi içinden bir oyuncu kazanma şansına sahip olabilir böylece. Şampiyonlar Ligi’nde tekrar yukarıya oynayabilmek için çok zaman alacak bir çalışma gerekecek. Bu kadar basit golleri kimse kaçırmaz bu seviyede. O seviyenin oyuncularını almak için de imkanlar şu an çok kısıtlı. Schalke maçının en iyisi bizim takımda Belhanda’ydı. Aynı Belhanda kendisine güzel şeyler söyletmiyor çünkü derbide yine yaptığı aşırı sorumsuz hereket kayıp 2 puana sebep oldu.