Tecrübeli teknik adam kontratak takımı oldukları için Sivasspor’un ofsayt taktiği uygulamadığını ancak hücum ederken stoperlerini öne çıkarması durumunda bunun kendileri için avantaj olacağını anlattı. 

Ayrıca topu kendilerine bırakarak oynayacak bir Sivasspor bulacaklarını, son maçlarda olduğu gibi hızlı top çevirmenin rakiplerinin dengesini bozacağı üzerinde durundu.

Terim kendisine göre Sivasspor’un en büyük eksiğinin ise ceza sahası dışından rakiplerine çok fazla şut imkanı vermesi olduğunu söyledi. Bundan çok iyi yararlanmaları gerektiğini oyuncularına anlattı. Sivas deplasmanında şans vermeyi düşündüğü Belhanda’dan rakibin bu zaafını iyi kullanmasını istedi. 

Terim kendilerinin de hücum ederken zaman zaman ofsayt taktiğini bozduğunu oyuncularına söyledi. Son 8 maçta 3 gol yemelerine rağmen hala savunmanın istediği seviyede olmadığını belirtti. 

TERİM, SİVASSPOR’UN AGRESİF OYNAMASINI İSTİYOR

Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim, Sivasspor maçı öncesinde oyun planını şekillendirdi… ortadan rakibini delmeye çalışacak olan sarı-kırmızılılar sık sık ara pas deneyecekler. 

Topa daha çok sahip olan taraf olarak öne çıkacak Galatasaray kanatları kullanacağı dönemlerde Onyekuru ve Saracchi ile soldan yüklenecek.  Kısa pasa devam eden Galatasaray, ayrıca Terim’in isteğiyle Sivasspor’un agresif oynamasına sebep olacak.

Kaynak: Fotospor