Eşref Hamamcıoğlu’nun yönetimindeki en güvendiği isim Cemal Özgörkey, Fatih Terim’e “transferde her istediğini yapmaya çalışacağız” sözü vermişti. Ancak daha önce defalarca Terim’e, “maaşında indirim” ve “istediğin oyuncular alınamayabilir” mesajları gönderen Hamamcıoğlu yine çarpıcı ifadeler kullandı.

Akşam gazetesine verdiği röportajda, “Fatih Terim'in artık futbol direktörlüğüne geçmesi lazım. Onun tecrübesi yönetimsel olarak çok fayda sağlar. Desteği çok değerli olur. Bizim bir parçamız Fatih Terim” dedi ve deneyimli hocayı teknik direktör olarak düşünmediğini gösterdi.

Ayrıca, “Fatih Terim Hoca benimle aynı yaşlarda; 67-68... Futbolcu olarak önemli bir geçmişi olmayan Klopp, Tuchel gibi genç antrenörler oldukça başarılı. Meşhur futbolcular olarak tanımıyoruz bunları. Ama eğitimliler ve çağa uygunlar” diyerek tecrübeli teknik adama adeta “Artık yaşlandın. Eğitimin sınırlı, çağ dışı kaldın” göndermesi yaptı

Bu teklif ise camia içinde “Terim’e git demek…” olarak algılandı. Çünkü sportif direktör başkana bağlı, yönetim içindeki futbol yöneticisinin altında yer alan bir mevki. Yani Terim görevi kabul ederse olası bir görevlendirmede gelir gelmez kulüpten gönderdiği Cenk Ergün’ün altında çalışmak zorunda kalacak. Hamamcıoğlu futbolu Cemal Özgörkey’le beraber Ergün’e emanet edeceğini açıklamıştı.

LAMPARD İDDİASI

Son dönemde Ergün’ün, Terim’in yerine Frank Lampard’ı Galatasaray’ın başına getirmek için ön görüşmeler yaptığı ise ciddi şekilde konuşuluyor.

(Fotomaç)