Lille'in radarına takılan son futbolcu ise ismi Fenerbahçe ve Galatasaray'la da anılan Bursaspor'un yükselen değeri Ali Akman oldu.

Milliyet'in Lig Radyo'ya dayandırdığı habere göre; Türk pazarından istediği verimi alan Lille Sportif Direktörü Luis Campos, Bursaspor'un 18 yaşındaki genç golcüsü Ali Akman'ın 7 gol 1 asistlik performansından çok etkilendi, özellikle de gol vuruşu çeşitliliğine hayran kaldı.

Sezon sonu sözleşmesi bitecek oyuncusunu bedava kaptırmak istemeyen Bursaspor Yönetimi, devre arasında tatminkar bir bonservis bedeli ile oyuncuyu satmaya sıcak bakıyor, ayrıca buradan gelecek sıcak para ile kapalı olan transfer tahtasını açtırmayı planlıyor.

Yeşil-beyazlı oyuncu Lille'in yolunu tutarsa, Lille'in 5. Türk oyuncusu olacak.

ALİ AKMAN'IN HAYATI

18 Nisan 2002 tarihinde Bursa'da dünyaya geldi. 2015 yılında İnegölspor'un altyapı takımından Bursaspor'un altyapı takımına transfer oldu. 2018 yılında A takımda forma giymeye başlayan Ali Akman'ın 30 Haziran 2021'de sözleşmesi sona erecek. Şu ana kadar Bursaspor dahil herhangi bir kulüple anlaşmayan genç futbolcu, forvet-santrfor mevkisinde oynuyor. Duruma göre sağ açık ve sol açık pozisyonlarında da oynaması mümkün.

Kaynak: Milliyet / Lig Radyo