Galatasaray'dan kiralık olarak Malaga'da forma giyen ve sezon geride kalan bölümünde gösterdiği performansla İspanya'nın en iyi isimlerinden biri olan Nordin Amrabat, basın mensuplarının karşısına çıktı ve soruları yanıtladı. Faslı oyuncu, 3,5 milyon euroluk satın alma opsiyon bedelinin Galatasaray'a ödenmesi durumunda Malaga'da kalmaktan mutlu olacağını söyledi.


Taraftarların 3,5 milyon euroluk bonservis bedelini ödeme yönünde girişimleri bulunduğu kaydedilen 26 yaşındaki oyuncu, "Eğer taraftarlar bonservisimi ödemek isterse, başkan ve genel menajer çok mutlu olacaktır. Taraftarların benim için böyle düşünmesi büyük bir onur. Malaga'da çok mutluyum. Hemen hemen her maç oynuyorum. Sanırım Malaga, bonservisimi almak isterse, Galatasaray'a 3,5 milyon euro vermek zorunda. Bu büyük bir para. Ancak ben şu anda burada kalmaktan memnunum. Malaga benimle devam etmek ister ve bonservisimi alırsa, çok mutlu olurum" dedi.

"FILIPPO INZAGHI DEĞİLİM"

Malaga'da forvet pozisyonunda oynayan Amrabat, "Yeni bir pozisyonda görev alıyorum. Aslında sağ ya da sol kanatta görev alıyordum bu yıla kadar. Standart bir forvet değilim, bir Filippo Inzaghi değilim yani. İşimi yapmak ve yeteneklerimi, gücümü, hızımı sahaya yansıtmak için uğraşıyorum. 26 yaşındayım ve daha iyi bir oyuncu olmak için çalışıyorum, idmanlara çıkıyorum. Forvette oynamak benim için çok da yeni değil, Galatasaray ve PSV'de birkaç kez forvet olarak oynadım. Ancak yine de kendimi geliştirmeye devam edebilirim" ifadelerini kullandı.

"KALECİ OL DERLERSE, KALECİ OLURUM"

Forvette oynamasını değerlendiren kanat oyuncusu, "Eğer hoca kaleci olmamı isterse, kaleci olurum. Benim için pozisyonun önemi yok. Eğer sen iyi oynarsan ve takım kaybederse, bunun anlamı yok. Taraftarlara tek mesajım bizi desteklemeye 
devam etsinler. Tribünleri doldursunlar ve oyuncular için ekstra motivasyon sağlasınlar. Akşam 10'daki maçlar, insanlar için gayet uygun. Yemeklerini yedikten sonra, maçlara gelebilirler" diyerek sözlerini noktaladı.

"İSPANYOLCA ÖĞRENİYORUM"

Sociedad'ı 1-0 mağlup ettikleri mücadelede golün asistini yapan Faslı yıldız, "Real Sociedad maçının son 15 dakikasında birkaç asist yapabilirdim. Maçın bazı anlarında, daha fazla boşluk bulabiliyorsunuz. 90 dakika oynadığımda, boşlukları daha iyi değerlendirebiliyorum" diye konuştu.

Yeni bir kültüre alışmaya çalıştığını ve İspanyolca öğrenmek için de çalışanların bulunduğunu söyleyen Amrabat, "Bu yıl İspanyolca'yı öğreniyorum, daha fazla üzerinde duruyorum. Birkaç hafta önce derslere başladım. Ancak henüz kusursuz bir İspanyolca'm yok tabii ki." şeklinde açıklama yaptı.

Sporx