Corona virüsü salgını sonrası lige verilen arada transfer çalışmalarını hızlandıran Galatasaray, Medipol Başakşehir ile sözleşmesini fesheden Arda Turan'ı tekrar gündeme aldı. Eski öğrencisiyle barışarak aralarındaki buzları eriten teknik direktör Fatih Terim de Arda'nın transferi hakkında "Arda iyisiyle, kötüsüyle, sevabıyla, günahıyla zor bir süreç geçirdi. Hayatta hepimiz 2. şansı hak edecek şeyler yaparız. Hatayı yaparız, biz de sahip çıkan ailelerimizdir."

"Arda Turan'a bu şansın verilmesinden yanayım. Diyorum ki bu sadece teknik bir karar değil. Ben zaten kararımı esasında söyledim. Benim söylediğim aile yaklaşımıyla bakabilen bizlerin, sizlerin, taraftarların ve camiamızın da talebi olmalı. Sadece teknik değil." ifadelerini kullanarak 33 yaşındaki futbolcunun dönüşüne yeşil ışık yakmıştı.

Arda Turan da o dönemde sosyal medyadan yaptığı paylaşımla Galatasaray'a dönmek istediğinin sinyallerini verirken, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in vetosu sonrası transfer gerçekleşmemişti.

Cengiz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Arda Turan, Galatasaray'da futbol oynamış değerli bir kardeşimiz. Galatasaray'a para da kazandırdı. Biz, Arda Turan transferinin kendi açımızdan uygun olmadığını gördük. Ayrı görüşlere düştük ve konu kapandı. Bunu tekrar gündeme getirmenin anlamı yok. Hiçbirimizin Arda'yla ilgili kişisel bir sorunu yok. Arda'nın başarılı olmasını istiyorum." ifadelerini kullanarak transfere son noktayı koymuştu.

Galatasaray'a transferinin gerçekleşmemesinin ardından adı yurt dışından birçok kulüple anılan ancak hiçbir kulüple sözleşme imzalamayan 33 yaşındaki oyuncu, sezon sonunda gelen teklifleri değerlendireceğini açıklarken sarı-kırmızılı takımdan Arda Turan için flaş bir hamle geldi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, sezon sonunda futbolu bırakarak teknik ekibe katılması beklenen Selçuk İnan'ın yerine Fernando Muslera ile birlikte kaptanlığı üstlenecek yeni bir isim istedi.

Ajansspor'un haberine göre, Terim'in istediği isimse sarı-kırmızılı takımın eski kaptanı Arda Turan...

SEMBOLİK RAKAMLA KONTRAT YAPILACAK

Galatasaray'dan herhangi bir para talebi de olmayan Arda ile ekonomik sıkıntı atlatılana kadar sembolik olarak 1905 lira maaşla kontrat yapılması planlanıyor.