Galatasaray, Mersin İdman Yurdu maçı öncesinde yüreklerde hüzün, akıllarda ise yaşanan terör olayları vardı. 20 bin 495 taraftar tezahürat ve gösterilerle terörü protesto etti. Bu anlarda futbol unutuldu, şehitler hatırlandı.

ÜÇ BÜYÜKLER BİR ARADA

Taraftarların, Türk Telekom Arena'da sert tepkisi dikkati çekti. Galatasaray, bu hafta yapılacak maçlar öncesinde Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın da giyeceği, "Teröre karşı birlikteyiz" yazılı tişörtlerle ısınmaya çıktı. Tişört üzerinde Türk bayrağının altında 3 kulübün armaları yer aldı. Mersin İdman Yurdu takımı ise terör saldırılarında şehit olan polis ve askerlerin isimlerinin yer aldığı tişörtlerle ısınma bölümünde yer aldı. Tişörtlerin ön bölümünde, şehit olan kişinin ismi yer alırken, arka bölümde ise doğum tarihi ve hangi ilden olduğu yazıldı. Her iki takım, karşılaşmaya, "Teröre karşı birlikteyiz" yazılı pankartı taşıyarak çıktı. Binlerce taraftar ise "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" tezahüratları yaparak, terör olaylarını protesto etti.

DUYGU YOĞUNLUĞU

Tribünde "Türküyle, Kürdüyle, teröre karşı omuz omuza" yazılı büyük bir pankart açıldı. Teröre gösterilen bu tepki nedeniyle yöneticiler, taraftarları kutladı. Futbolcular ise büyük bir duygu yoğunluğu içinde sahaya çıktı. Galatasaraylı ve Mersinli futbolcular da saha içinde zaman zaman konuşarak tribünlerdeki tepkiyi değerlendirdi.

ŞEHİTLER TEK TEK ANILDI

Galatasaray'ın Mersin İdman Yurdu'nu ağırladığı mücadele öncesi terör olaylarında şehit düşen asker ve polislerin isimleri stat hoparlöründen tek tek okundu. Taraftarlar da organizasyona her şehit için "Burada" diyerek eşlik etti. Şehitlerin isimlerinin okunmasının ardından tribünlerdeki Galatasaraylı taraftarlar, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' diyerek terörü lanetledi. Taraftarlar uzun süre şehitler için tezahürat yaparken tribünlerde bu esnada duygulu anlar yaşandı. Sahadaki oyuncular da uzun süre tribünleri izleyip, taraftarlara alkışla destek verdi.