Galatasaray'ın Olimpiu Morutan'ı istediğini duyunca 10 milyon euro isteyen Gigi Becali sarı-kırmızılı takımdan karşılık bulamayınca geri adım attı.

Becali, "Sadece o zaman dikkatimiz dağıldı. İstediğim fiyata muhtemelen bazı bonuslarla ulaşılacaktır. Benim için transfer bitmedi. Galatasaray elindeki yüksek maliyetli oyuncuları gönderince her şey netleşecek" diye konuştu.

Olimpiu Morutan kimdir?

25 Nisan 1999 yılında Romanya'nın Cluj-Napoca şehrinde dünyaya gelen Olimpiu Morutan, futbol yaşantısına Universitatea Cluj altyapısında başladı. 2015 yılında henüz 16 yaşındayken A takım kadrosuna dahil edilen Morutan, burada 5 resmi maçta 1 gol, 1 asistle oynadı.

Ağustos 2016'da bedelsiz olarak Botosani'ye transfer olan yıldız solak, burada geçirdiği 2 yılda 59 maça çıktı ve 2 gol, 5 asistle skora katkı sağladı. Genç yaşına rağmen sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken Rumen oyuncu, 2018 yılında 700 bin euro bonservis karşılığında Steaua kulübüne imza attı.

Romanya'da 'Yeni Hagi' olarak lanse edilen sol ayaklı oyuncu, FCSB'de çıktığı 104 resmi maçta 14 gol attı, 30 da asist yaptı.

Avrupa'dan da birçok kulübün izlemeye aldığı Morutan için Galatasaray, Steaua Başkanı Gigi Becali ile geçmişten gelen iyi ilişkilerini kullanarak transferi gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

Galatasaray'ın 1,5 yıldır takip ettiği öğrenilen Morutan'ın kulübüyle 2023 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Romanya U21 Milli Takımı'nda da forma giyen Morutan, zaman zaman kanatlarda da görev alıyor.

1.73 boyundaki 10 numara oyuncusu, profesyonel kariyerinde çıktığı 169 resmi maçta 17 gol, 36 asistle skora katkı sağladı.

(Sporx)