Spor Toto Süper Lig'de yeni sezona şampiyonluk parolası ile başlayan Galatasaray, transfer döneminde yaptığı takviyelerle dikkat çekti. Sağ bek pozisyonuna Fransız futbolcu Leo Dubois'i alan Sarı-Kırmızılılar, Sacha Boey'in yükselen performansıyla yeni transferini yedek bırakmak zorunda kaldı. Boey'in çizdiği grafik Avrupa'nın da dikkatini çekti.

Boey'in bonservis bedeli belli oldu

TuttoMercato'nun haberine göre Real Madrid ve Liverpool gibi kulüplerin transfer listesine aldığı belirtilen Sacha Boey için istenen bonservis bedeli belli oldu. Galatasaray, 22 yaşındaki futbolcu için 15 milyon Euro talep etme kararı aldı.

Tudor'un da radarına girdi

Real Madrid ve Liverpool dışında Galatasaray'ın eski çalıştırıcısı Igor Tudor'un başında bulunduğu Marsilya'nın da takip ettiği Boey, Hırvat teknik adam tarafından transfer edilmek isteniyor. Tudor'un Fransız kulüp yöneticilerinden Ocak ayı transfer döneminde Boey için girişimlerin yapılmasını istediği ifade edildi.

Rasim Ozan Kütahyalı: "Okan Buruk'un altını oyuyorlar" Rasim Ozan Kütahyalı: "Okan Buruk'un altını oyuyorlar"

Maaşına zam yapıldı

Temmuz 2021'de Ligue 1 ekibi Rennes'ten 1.15 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer edilen Sacha Boey, gösterdiği performansa bağlı olarak Sarı-Kırmızı kulüoten zam aldı. Dursun Özbek yönetimi, yükselen grafiği nedeniyle genç oyuncunun ücretini 900 bin Euro'ya yükseltti.

Bu sezon formayı vermedi

Geçtiğimiz sezon 13 Süper Lig, 3 Avrupa Ligi ve 3 Avrupa Ligi Elemeleri olmak üzere toplam 16 karşılaşmada süre alan Sacha Boey, 1 kez rakip fileleri havalandırmayı başarabilmişti. Boey, bu sezon ise Süper Lig'de geride kalan 8 maçın hepsinde görev aldı. 22 yaşındaki sağ bek, 1 defa takım arkadaşlarına gol pası verirken, 2 maçta sarı kart gördü.

(TuttoMercato)