Galatasaray'ın Portekizli yıldızı Bruma için Leipzig'in ısrarı ve pazarlıklar sürüyor. Bruma, Galatasaray'ın sözleşme uzatma teklifini, Sarı-Kırmızılı kulübün istediği 15 milyon Avro'luk "serbest kalma" maddesi üzerindeki anlaşmazlık nedeniyle kabul etmemişti. 

22 yaşındaki oyuncunun, Almanya Ligi'ni 2. sırada bitiren Leipzig'in önerisine, Galatasaray'ın sunduğu yeni kontrata oranla daha düşük yıllık kazanç sağlayacak olmasına rağmen sıcak bakmasının perde arkasında Şampiyonlar Ligi vitrini ve Portekiz Milli Takımı'nın daimi oyuncusu olma isteğinin yattığı öğrenildi.

Bruma'nın menajeri Catio Balde aracılığıyla; Almanya Ligi'nin Avrupa pazarında yakından takip edilen bir arena konumunda bulunduğunu, ayrıca Şampiyonlar Ligi'nde de forma giyerek Galatasaray'dayken ülkesinin milli takımına seçilme konusunda bugüne kadar sağlayamadığı istikrarı yakalayacağına inandığını Sarı-Kırmızılı idarecilere ilettiği bildirildi.

Galatasaraylı yetkililer, geçen hafta Leipzig'le yapmaya başladıkları pazarlık hakkında net bilgi vermekten kaçınıyor. Başkan Dursun Özbek, Bruma'nın transfer görüşmeleri hakkında "Leipzig'in Bruma için teklifi masada duruyor ve konu henüz sonuçlanmış değil. 

Görüşmeler devam ediyor. Henüz netice alınmadı ve bu nedenle başka bir şey söylemem mümkün değil" yorumunda bulundu. Menajer Balde, iki kulüp arasında anlaşmanın yakın olduğunu, Bruma'nın bu hafta sonu Sarı-Kırmızılı formayla son maçına çıkacağını ifade etti. Portekiz kaynakları ise dünkü haberlerinde Galatasaray ve Leipzig'in 18 milyon Avro bonservis bedeline el sıkıştığını belirtti. (Cumhuriyet)