Galatasaray yönetim kurulu üyesi Dr Cem Kınay, "Fatih hoca göreve geldiğinde ilk mağlubiyetler olduğunda ağzımıza geleni söylemiştik. Sonunda Fatih hoca Galatasaray’ı Avrupa şampiyonu yaptı." diyerek Hamzaoğlu ile kıyaslama yaptı.

Kınay, takımın önde olduğu maçlarda tempoyu düşürmesi ve ardından gelen gollerle ilgili olarak, “Bu tamamen psikolojik. 2-0 maçı önde götürüyorsunuz. Daha fazla gol atabilirsiniz. Onu tercih etmiyorsunuz. Sonrasında 2-2 beraberlik oluyor. Ama tek tek maçlara bakmamak gerekir. Diğer maçlara da bakmalıyız. Belki aldığımız bu 1 puan Galatasaray’ı şampiyonluğa götürecek. Sonunda şampiyonluk ipini göğüsleyeceğimize inanıyorum” dedi.

FATİH HOCA GİBİ OLACAK

Hamza Hamzaoğlu’yla ilgili olarak yapılan eleştiriler konusunda ise Cem Kınay, “Hamza hoca çok iyi bir lider. Dürüst ve açık sözle bir insan. Oyuncular ve taraftarlarla iyi iletişim kuruyor. Düşünce duygularını hem oyuncu hem de taraftarlarla dürüstçe paylaşıyor. Bu, sporda pek alışılagelmiş bir tutum değil. Ama bu benim Hamza hocanın en beğendiğim yönü. Hamza hocanın bizde kredisi çok büyük. Hamza hoca bizi bu duruma getirdi. Hamza hoca liderliğinde biz bu kadar puan aldık. Bir maçla hocamızı üzmemek gerekir. Hamza hocayla sadece bu sezonluk bakmamalıyız. 1996 yılında Fatih hoca (Terim) geldiğinde ne hissediyorsam. Yine aynısı hissediyorum. Hamza hoca da Fatih hoca gibi uzun yıllar Galatasaray’a hizmet edecek. Mağlubiyetler tabii ki olacaktır. Fatih hoca göreve geldiğinde ilk mağlubiyetler olduğunda ağzımıza geleni söylemiştik. Sonunda Fatih hoca Galatasaray’ı Avrupa şampiyonu yaptı. Hamza hoca için de aynı şeyleri hissediyorum. Taraftarımızdan teknik direktörümüz ve futbolcularımıza haftalık bakmamasını rica ediyorum. 4. Yıldızı Mayıs’ta biz takacağız” ifadelerini kullandı.

Bu hafta Galatasaray’ın tekrar liderliğe ulaşacağına inandığını belirten Kınay, “En önemlisi Galatasaray Mayıs’ların takımıdır. Mayıs’a bakmak gerekir. Galatasaray Mayıs’ta 4. yıldızı takacak. Şampiyonluk yarışında derbiden sonra, bir rakiple mücadele etme şansımızı olursa seviniriz. Ama daha 10 hafta var. Rakiplerimiz de biz de puan kaybedebiliriz. Sonuçlara haftalık bakmayalım. Bana göre yarış üç takım arasında sonuna kadar gidecektir. Ama biz soğukkanlı olarak şampiyonluğu kazanacağız. Bu konuda Hamza hocaya güveniyoruz” dedi.

BRUMA’YI ISLIKLAMAYALIM

Bruma’nın performansıyla da ilgili değerlendirme yapan yönetim kurulu üyesi Kınay, "Bruma beğendiğim bir oyuncu. Bruma’nın ıslıklanmasına karşıyım. Ben hiçbir Galatasaray futbolcusunun ıslıklanmaması gerektiğini düşünüyorum. Taraftarın protestosuna saygı duyuyorum. Ama bunlar bizim futbolcularımız. Futbolcularımızı lütfen ıslıklamayalım. Bilhassa genç futbolculara daha fazla sahip çıkalım” şeklinde konuştu.