Rumen hoca toplu halde yenilen yemekte, Başkan Ünal Aysal’a, “Yanınızdaki iki isim de çok değerli yöneticiler. Dostluklar başarının ilk sırrıdır” dedi.

Geçtiğiz aylarda yönetimden tasfiye edilen Ali Dürüst ile Abdurrahim Albayrak, Florya’ya yeniden ayak bastı. Mircea Lucescu’nun davetlisi olarak maça giden Dürüst ve Albayrak’ı tesislerde gören Başkan Ünal Aysal da ikiliyi yemeğe davet edince ortaya dostluk karesi çıktı.

Başkan Aysal, Dürüst ve Albayrak’ın yanı sıra İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, Sportif Koordinatör Bülent Tulun, Teknik Direktör Roberto Mancini ve Lucescu’nun bulunduğu yemekte eski günlerin konuşulduğu öğrenildi. Türk takımlarının kriz anında ilk adresi olan Lucescu’nun, Ukrayna’da mutlu olduğunu tekrarladığı, genç oyuncuları yetiştirmeye öncelik vermeye devam edeceğini aktardığı kaydedildi.

‘Eşimi Albayrak karşılıyor’

Formaya 3. yıldızı kendi dönemlerinde taktıklarını Başkan Aysal’a anımsatan Lucescu’nun bu sohbet sırasında Dürüst ve Albayrak’ı kast ederek “Sayın Başkan, yanınızdaki iki isim de çok değerli yöneticiler. Dostluklar başarının ilk sırrıdır. Biz beraber çalışırken, her sorunumla yakından ilgilendiler. Bugün bile eşim Romanya’dan gelirken Abdurrahim Bey gidip karşılıyor. Ukrayna’da Shakhtar’ın sahibi ile çok iyi bir diyaloğumuz var. Başarı için de böyle kıymetli isimler olmalı” dediği ifade edildi.
Dostluk yemeğinde Mancini ve Lucescu sohbet etti. Rumen hoca, “Antrenman niteliğinde bir dostluk maçı oynadık. Yeniden Florya’da olduğum için çok mutluyum” dedi. Mancini ise “Güzel bir gün geçiriyoruz. Lucescu benim yakın arkadaşım. Onu yanımızda gördüğüm için mutluyum” ifadelerini kullandı.

Florya’da, Lucescu güldü

Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Mircea Lucescu’nun çalıştırdığı Shakhtar Donetsk ile karşılaşan Galatasaray sahadan 2-1 yenik ayrıldı. Florya’da oynanan antrenman maçına sarı-kırmızılılar; Eray, Sabri, Ceyhun, Emrecan, Riera, Eboue, Yekta, İbrahim Coşkun, Engin, Aydın ve Amrabat 11’iyle çıktı. Konuk Ukrayna ekibinin 11’inde ise Kanibolotsky, Kobin, Krystov, Chygrynski, Ismaily, Grechyskin, Taison, Alex Texeira, Wellington, Fernando ve Ferreyra yer aldı. Cim-Bom, Yekta’nın golüyle öne geçerken, Shakhtar, Ferreyra ile eşitliği yakaladı. Tercüman Mert Çetin’in hakemlik yaptığı maçın 2. yarısında Ilsinho ile penaltıdan 1 gol daha bulan Ukrayna ekibi mücadeleyi 2-1 kazandı. Shakhtar Donetsk perşembe akşamı Beşiktaş’la oynadığı özel maçtan da 4-1’lik skorla galip ayrılmıştı.

Milliyet