Galatasaray'ın, Emirates Kupası finalinde Arsenal'i 1-0'dan gelerek 2-1 mağlup etmesi, İngiltere basınında geniş yer buldu. İngiltere'nin önemli gazeteleri, başlıklarına Drogba'yı taşıyarak Arsenal'in kendi düzenlediği kupayı alamamasını eleştirdi.

İngiliz basını Terim'in öğrencilerinden övgüyle bahsederken, Sneijder ve Drogba'nın ikinci yarıda oyuna girip oyunun kaderini değiştirdiğini söyledi. Arsenal'in forvet sıkıntısından da bahseden gazeteler, Wenger'in bu yaz Auxerre'den alınan ve ülkemizde düzenlenen U-20 Dünya Kupası'nda 4 gol atan genç yıldız Yaya Sanogo'yla ilgili ''Ona çok güveniyorum, 50 ya da 100 milyonluk bir futbolcu olmadığı için gazete başlıklarını süslemiyor, onunla ilgili beklentilerim çok yüksek, herkes yakında onun birinci sınıf bir golcü olduğunu görecek ancak Drogba'dan ilham alması gerekiyor'' sözlerine de yer verdi.

İngiltere'nin önemli gazetelerinden Dailymail; '' Drogba Arsenal'in yakasını bırakmıyor'' başlığıyla verdiği haberde, Drgoba'yı Arsenal'in belalısı olarak nitelendirdi. Bunun sadece bir hazırlık turnuvası olduğunu, ancak Fildişili yıldızın Arsen Wenger'in öğrencilerine gol atmak için hiç bir fırsatı kaçırmadığını belirtti.

Ayrıca gazete stattaki Türklere dikkat çekerek, Emirates bonus veren siteler Stad'ını Ali Sami Yen'e benzetti.

Guardian; '' Drogba Arsenal'i çimlere gömdü'' başlığını kullandı. 35'lik yıldızın gol sevincini, taraftarlara formasının arkasındaki ismini göstererek yaşamasının manidar olduğundan bahseden gazete, Emmanuel Eboue'nin eski taraftarlarından büyük ilgi gördüğünü de ekledi.

The İndependent haberi '' Kenardan gelen Drogba, Türk tarafını kupaya taşıdı'' başlığıyla verdi. Eski Chelsea'li yıldızın, Topçular'ı yine saf dışı bıraktığını yazdı.

Arena aslanı