Galatasaray'ın kazandığı üst üste iki şampiyonlukta büyük emeği bulunan İkinci Başkan Ali Dürüst, Başkan Ünal Aysal'ın işleyen çarkı durdurduğunu söyledi. İki sezon boyunca yönetim ile teknik heyet arasında ‘arabulucu' görevini başarıyla yerine getiren deneyimli yönetici, "Bu çark yeniden nasıl çalışır, başkanın düşünceleri nelerdir, kendisine sormak lazım." dedi.

Galatasaray'da Başkan Ünal Aysal'ın, yeterli çoğunluk sağlanırsa 15, sağlanamazsa 22 Haziran için aldığı olağanüstü seçimli genel kurul kararı, camia içinde olumlu karşılanmadı. İki yıl önce tarihinin en kötü döneminden kurtulup üst üste iki şampiyonlukla yabancı yıldızların bile oynamak için can attığı cazibe merkezi haline gelen Sarı-Kırmızılı ekipte, teknik heyet ve yönetim arasında üstlendiği ‘arabulucu' görevini layıkıyla yerine getiren İkinci Başkan Ali Dürüst, sitemkâr konuştu.

Sahada başarı üstüne başarı gelirken, ekonomik açıdan da işler iyi giderken Aysal'ın neden böyle bir karar aldığına hâlâ akıl sır erdiremediğini belirten Dürüst, "Sayın başkan ne düşündü, planları neydi de böyle bir karar aldı, kendisine sormak lazım. Bana sorarsanız, işleyen çarkı durdurdu. Bu Pasgol çark yeniden nasıl çalışır, başkanın düşünceleri nelerdir ben de bilmiyorum. Umarım yeni dönemde de Galatasaray'ın büyüme hızı sekteye uğramaz." dedi.

Böyle bir operasyon için işlerin çok kötü gitmesi gerektiğini belirten tecrübeli yönetici, "Başkanın kafasındaki modeli çözemedim. Ben görev sürem boyunca işimi en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Yönetim ve teknik heyet arasındaki kurulan sıcak bağda payım varsa, kendimi camiama hizmet etmiş sayarım. Aysal'a karşı aday olmayı düşünmüyorum. Başkanın, yeni yönetim kurulu listesinde de yer almak istemiyorum. Ben süremi başarılı şekilde tamamlayıp bayrağı devretmek amacındayım." ifadelerini kullandı.

Yaptığı açıklamalarla kırgın ve üzgün olduğu belli olan deneyimli isim, "Bizde küslük olmaz. Bizler genel kurul üyelerimizin takdiriyle gelir, hizmet eder gideriz. Ben de tüzüğümüz gereği, kulübümüze seçime kadar başkanlık edeceğim. Görev süremizi tamamlayınca da bu işi yeni arkadaşlara devredeceğim." şeklinde konuştu.

Camianın erken seçime nasıl baktığı konusunda ise Ali Dürüst, "Bunun takdirini onlara sormak lazım. Biz görevimizi yaptığımıza inanıyoruz. Kongre tarihine kadar da işlerimizi aksatmadan sağlıklı şekilde yürüteceğiz. Kurumumuzun temelleri sağlamdır. Biz seçim olmayacakmış gibi görevimizin başındayız. Toplantılarımız gerçekleştirilecek, transfer çalışmalarımız devam edecek. Ancak tekrar söylüyorum. Çalışan bir çark vardı, durdurulup yeniden çalıştırılmak isteniyor. Nasıl netice verir bekleyip göreceğiz. Umarım, her şey Galatasaray için iyi olur." diye konuştu.

Zaman