Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, oyunculardan Fernando ve Maicon yarın oynanacak olan Porto maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Basın toplantısındaki açıklamalar şu şekilde:

Fernando:

Benim için çok özel bir maç olacak. Duygusal anlar da olacaktır. Porto güçlü bir takım. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız.Ofansif oynayan bir takımız. Gol arayan bir takımız. Bunun için yarın sahada olacağız.

Maicon:

Bizim hedefimiz bu maçı kazanmak ama benim için de çok özel bir yeri olacak bu maçın. Duygusal anlar yaşayacağım. Tabii ki zor bir maç olacak. Tek isteğim Galatasaray'ın kazanması... Porto'nun ligi kazanmasına çok sevindim ama bugün başka bir takım için oynuyorum. Galatasaray'ın kazanmasını istiyorum. Takımda problemlerimiz de olabilir. Bu her takım için olabilir ama yarın tek önemli olan kazanmak. Skor da çok önemli değil.

Fatih Terim:

"Savunma ve hücumu birlikte yapmalıyız"

Herkese iyi akşamlar... Muhakkak ki önemli oyuncularımız yok. Emre belki de 1-2 ay yok. Ndiaye kart cezalısı. Eren'in durumu daha değişik. MR'da bir şey yok. Doktorla da konuştum, bir şey yok tıbbi olarak ama kendisi ağrısı olduğunu söylüyor. Beyan esastır. Galatasaray buraya kazanmak adına iyi oynamak adına geldi. Savunmayı ve hücumu aynı anda yapabilen bir takım olmak istiyoruz. Çok iyi bir takıma karşı oynayacağız. Topu kaybedince yaptıklarımız çok önemli olacak yarın akşam. Eksikler gedikler olacaktır ama sonuçta 11'e 11 oynayacağız.

"Biz müsade ediyoruz ki rakipler üstünlük kuruyor!"

Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray rakipleriyle aynı seviyede başlamadı. Transfer yasağının olduğu bir durumdayız. dezavantajımız var. Baya bir sıkıntılı zaman geçirdik UEFA'nın cezasından dolayı... İç saha ve deplasman konusunun üzerinde çok duruldu. Herkes bir yorum yapıyor. Galatasaray kaybettiyse tabii ki kritiğe açıktır. Hobidir ya da fobidir ama bizler ancak müsade edersek rakip bize oyun üstünlüğü kurabiliyor. Biz de demek ki deplasmanda rakiplere müsade etmişiz... Demek ki bu maç itibariyle bir mesajımız da olmalı. 'Biz müsade etmedikçe hiçbir rakip bize üstünlük sağlayamaz'ın mesajını vermek istiyoruz.

"Aboubakar yok ama..."

Porto takım halinde oynayan bir ekip. Önemli oyuncuları var. Aboubakar olmadığı zaman Porto'nun onun yerine koyacağı Brahimi ve başka tür iyi oyuncuları var. ABoubakar da önemli bir oyuncu ama Porto'nun takım halinde dikkat edilmesi gereken bir ekip olduğunu düşünüyorum. Takım halinde gerçekten çok iyiler.

Eğer kazanamıyorsan beraberlik iyidir tabii ki. Beraberlik ancak kazanamadığında doğru bir sonuç olarak gözükebilir.