Kulüp bu kararın ardından 30 gün içinde seçime gidecek.

Konuyla ilgili Nevzat Dindar, Sarı-kırmızılı takımdaki son durumu yorumladı.

'TERİM KARARI TEPKİYE NEDEN OLDU'

"Üyelerin çoğunluğu taraftar gibi hareket etti. Yüzde 32 ile seçildiniz. İki temel konuda Burak Elmas'a tepki vardı. Birisi Fatih Terim kararı. Terim'le geldiniz ama yolları ayırdınız. 6 ay gibi kısa sürede yolları ayırdınız. Diğeri Işıtan Gün meselesi. Özellikle kadın üyelerin gücünü gösteren bir kongre oldu. Işıtan Bey'in geçmişte attığı twitler ve bunun hesabının verilmemesi kongrede tartışıldı."

'BELKİ DE ELMAS İBRA OLACAKTI'

"Burak Elmas 'Bir kelle verirsem bir kelle daha isteyecekler' şeklinde olaya baktı. Kongrede Başkan ile Işıtan Gün'le arasında bir diyalog geçiyor. Başkan'ın Işıtan beyden istifa istediği söyleniyor. Işıtan Gün istifa etseydi belki de Burak Elmas ibra olacaktı."

'ÜNAL AYSAL BAŞKAN OLMAZ'

"Bir kere şunu söylüyorum, Ünal Aysal G.Saray'a başkan olmaz, ikincisi olamaz. Kendisiyle alakalı özel bir durum var. Ünal Aysal'ın fikirleri saygı görüyor. Çok özel konulara girmemek lazım. Yakın çevresine 'Ben o koltukta bir kere otururum bir daha oturmam' şeklinde konuşmuş."

'SONRAKİ YÖNETİM DE İBRA OLMAYACAK'

"Bundan sonra gelecek yönetim de ibra olmayacak. Çünkü herkes birbirinden intikam alıyor. Kutuplaşma had safhada. Bir tarafta Ünal Aysal, bir tarafta Mustafa Cengiz bir tarafta Adnan Polat grubu. Bu bir kısır döngüye dönüştü artık."

'TERİM'E BAŞKAN ADAYLIĞI İÇİN BASKI VAR'

"Fatih Terim'in başkan olma ihtimali var. Camia içerisinde Terim'e aday olması, artık zamanının geldiğini, G.Saray'ın lideri olması konusunda baskı var. Ama hoca saha içinde mi kalmak ister, bilemiyoruz. Kısa bir süre sonra G.Saray seçime gidecek. 1 hafta içinde fotoğraf netleşir. Metin Öztürk kararlı. Eşref Hamamcıoğlu yine aday. Dursun Özbek tek adaylı seçime gidilirse aday olur. Terim'in fikirleri, hangi adayı işaret edeceği önemli. Dursun Özbek-Fatih Terim formülü üzerinde duruluyor. Böyle bir arzu var. Dursun Özbek'in ikna olması kolay değil. Kaybedeceği seçime girmez. Üyeleri parası, projesi olan isimlerin başkan olmasını istiyor."

(Milliyet)