Deneyimli teknik adam, geçen sezonun başında Rapid Wien'den Sassuolo'ya transfer olan Mert Müldür'ü Galatasaray'a transfer etmek istemişti. Ancak bonservis sıkıntısından dolayı Sarı-kırmızılı yetkililer, oyuncuyu kadrosuna katamamıştı. Terim, 21 yaşındaki stoper için birkez daha ısrar etmiş ve devre arasında da nabız yoklamıştı fakat yine transfer olumsuz sonuçlanmıştı.

DEĞERİ 25 MİLYON EURO

Bu sezon Sassuolo forması ile tüm lig maçlarında da görev alan Mert Müldür; Juventus, Milan ve Roma gibi takımların ilgisini çekmiş durumda. Merih Demiral'ın veliahtı olarak transfer eden İtalyan kulübü, Serie A'nın devlerinden en az 25 milyon Euro talep ediyor.

TERİM ÇOK ÜZÜLDÜ

Avrupa'da en çok İtalya Ligi'ni takip eden Fatih Terim, Mert'in başarılı grafiğinden sonra büyük pişmanlık yaşıyor. Terim: ''Merih Demiral gibi potansiyeli çok yüksekti. Keşke transfer edebilseydik.'' dediği ortaya çıktı.

MERT MÜLDÜR MİLLİ TAKIM TERCİH

Ülkemizi İtalya'nın Sassuolo takımında başarıyla temsil eden ve Avusturya'nın Viyana kentinde doğan Mert Müldür'ü geçtiğimiz Aralık ayında, tıpkı bizim gibi EURO 2020'de mücadele edecek Avusturya'nın hocası Franco Foda iki kez aramıştı. Foda, "Gel bizde oyna, seni kesin Avrupa Şampiyonası finallerinin kadrosuna çağıracağım" demişti.

A Milli seviyede Türkiye için iki hazırlık maçına çıkan ve resmi mücadele oynamadığı için başka bir ülkenin formasını giyme şansı hala olan Mert ise Foda'ya, "Teklifiniz için teşekkür ederim ancak benim çocukluktan beri hayalim, Türkiye formasını giymek. Çünkü ben Türk'üm, Türk hissediyorum ve kalbim Ay-Yıldız için atıyor" cevabını vermişti.

Kaynak: GsGazete