Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'den kritik karar... Gelecek sezonun kadro yapılandırmasına şimdiden başlayan sarı kırmızılı kulübün teknik patronu, oyuncusuna gelen transfer teklifini elinin tersiyle itti. İşte o gelişme ve yaşananlar..Gelecek ve gönderilecek isimleri şimdiden belirleyen sarı kırmızılılarda öncelik genç yetenekler oldu.

Bu bağlamda sezon sonunda sözleşmeleri sona erecek 30 yaş üstü futbolcularla Galatasaray yola devam etmeyecek. Öte yandan Cimbom, altyapısından çıkan futbolculara öncelik vermeye hazırlanıyor.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, altyapı meyvelerinden birisi olan ve tecrübe kazanması adına Tarsus İdman Yurdu'na kiralanan Ali Yavuz Kol'da sıcak gelişmeler yaşandı.

On dokuz yaşındaki hücumun çok yönlü ismini Alman ekibi Hannover yakın takibe aldı. Bir süredir Ali Yavuz'u canlı izleten Hannover, golcü ismi almak için Galatasaray'ın kapısını çaldı. Satış, Fatih Terim'e takıldı.

ÇOK YÖNLÜ GENÇ
Sarı-kırmızılı yönetim, Terim'in raporu doğrultusunda Ali Yavuz'u şu an satmayı düşünmediklerini Alman ekibine net bir şekilde iletti..

SÖZLEŞMESİ UZATILACAK
Ki yönetim, önümüzdeki sezon sonu mukavelesi bitecek oyuncu ile sözleşme uzatma kararı da aldı..Terim'in koronavirüs etkisini en az hasarla atlatabilmek ve Türk futboluna yeni bir oyuncu daha kazandırmak adına Ali Yavuz'u A Takım'a hazırlayacağı öğrenildi.

Genel itibariyle santrafor bölgesinde forma giyen oyuncu, sağ ve sol açıkta da görev verilmesi halinde başarılı bir şekilde oynayabiliyor.Kariyerine Galatasaray altyapısında başlayan Ali Yavuz Kol, sarı kırmızılıların U16, U17, U19 takımlarında forma giydi.

2019-20 sezonunda Galatasaray'dan Tarsus İdman Yurdu'na kiralanan Ali Yavuz Kol, burada rüştünü ispat etmeye başladı.

Ali Yavuz Kol, bu sezon takımıyla toplamda 27 müsabakaya çıkarken, 9 gol kaydetti ve 2 asist üretti. Öte yandan 2153 dakika sahada kalarak istikrarlı bir görüntü çizdi.