Hollanda Ligi ekiplerinden Ajax'ın işlediği suç nedeniyle ülke dışına çıkmasına sıcak baktığı Quincy Promes, Galatasaray yolunda.

Aralık ayı başlarında bir kişiyi bıçakladığı iddiasıyla tutuklanan Quincy Promes’e Galatasaray’ın kiralama teklifi yaptığı öğrenildi. Hem sol açık hem de 10 numara oynayabilen 28 yaşındaki oyuncunun Ajax’ta sürekli olarak forma giymesine rağmen işlediği suç nedeniyle ülke dışına çıkmasına kulübün sıcak baktığı iddia edildi.

Galatasaray’ın Promes’i sadece sezon sonuna kadar kiralayacağı ve yıllık masrafını karşılayacağı ancak Ajax’a herhangi bir ödeme yapmayacağı ortaya çıktı. Ajax’ın Hollanda Milli Takımında da forma giyen Promes’i Galatasaray’a geçen sezonun ikinci yarısında Ryan Babel’in transferinin bir cevabı olarak göndermeye sıcak baktığı belirtildi.

Quincy Promes kimdir?

Hollandalı futbolcu 4 Ocak 1992 yılında Hollanda'nın Amsterdam şehrinde dünyaya geldi. Ajax alt yapısında yetişen sol kanat, Twente alt yapısına geçiş yaptı. Hollanda futbolunun son dönemde yetiştirdiği önemli isimlerden biri olan Promes, sırasıyla Go Ahead Eagles, Twente, Spartak Moskova, Sevilla ve Ajax formaları giydi. 

Milli takım formasını da terleten 28 yaşındaki futbolcu 40 kez forma şansı buldu ve 7 golü var. Profesyonel futbol kariyerinde 318 maça çıkan Promes 122 gol ve 67 asistilik performansa imza attı.

(Fotomaç)