Böyle bir durumda Süper Ligi üçüncü olarak bitirme ihtimali doğan Sarı-kırmızılılar, Antalyaspor’un Türkiye Kupası’nı kazanması durumunda UEFA Avrupa Ligi’nin de dışında kalacak. Kendisine gelecek sezon ilk kez oynanacak UEFA Konferans Ligi’nde şans bulacak.

Eğer Türkiye Kupası’nı Beşiktaş kazanırsa Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’ne play-off turundan başlayacak. Ülkeler sıralamasından 8- ila 14’üncü sıralarda yer alan ülkelerden gelen 7 kupa şampiyonu, Şampiyonlar Ligi üçüncü eleme turundan gelen 7 takım ve Şampiyonlar Ligi üçüncü eleme turunda elenen 6 şampiyon ile eşleşecek.

Galatasaray play-off turunda maçlarını 19-26 Ağustos tarihleri arasında oynayacak.

GS TV'den Burak Yılmaz'a sansür

Lille formasıyla harikalar yaratan Burak Yılmaz'ın Galatasaray'da oynadığı dönemde Beşiktaş ağlarına bıraktığı gol yayınlanmadı.

4 Ocak 2015'teki Beşiktaş ile Galatasaray Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya gelmiş ve sarı-kırmızılı takım deplasmanda siyah-beyazlı takımı Felipe Melo ve Burak Yılmaz'ın golleriyle 2-0 yenmişti. Bu müsabakayı Geçmişten Günümüze Derbiler programında yayınlanan GS TV, Melo'nun golünü ekranlara getirirken Burak Yılmaz'ın golünü ise kesti.

(A Spor)