2014-15 sezonunda Galatasaray'a sponsor olan Huawei firması, bir sezon sonra haksız yere forma reklamını kaybettiklerini iddia ederek ödemelerini halen tamamlamadı.

Galatasaray konuyu uluslararası ticaret mahkemesine taşıdı. Ödemesi yapılmayan 2 milyon Dolar’ın faiziyle ödenmesini talep etti.

Çinliler kendilerini reklam anlaşmasında öncelik hakkı olmasına rağmen haklarının yendiğini iddia etti. Burak Elmas yönetimi bu davayı inceletti. Sürecin hızlandırılması için düğmeye basıldı.

PEKİ NE OLMUŞTU?

Galatasaray 2014-15 sezonunda Çinli Huawei ile 4 milyon 130 bin Dolar’lık forma reklam anlaşması yaptı. Huawei, Sarı-kırmızılı kulübe ödemeyi tamamlamadı.

İki taraf arasında yapılan anlaşma gereği Huawei'nin ödediği rakamın üzerinde başka bir teklif bulamazsa Galatasaray’la anlaşma tek taraflı uzayacaktı.

Çinlilerin iddiasına göre Galatasaray o süreçte 1 milyon Dolar daha azına Dumankaya ile forma reklamı için anlaştı.

Dönemin yönetimi 3 yıllık anlaşmanın yaklaşık 10 milyon Euro'yu bulduğunu iddia eti. Huawei ise verdiği rakamın üzerine çıkılmadığını savundu.

Huawei, yıl bazına bakıldığında Galatasaray’ın aldığı teklifin şartlı sözleşme karşılığında kendilerine doğan hakkın yenmesi olarak gösterdi. Çinliler, anlaşma şartnamesini mahkemeye taşıdı.

Kaynak: Fotospor