Bu iddialar taraftarlar arasında büyük heyecan yaratırken, Takvim Gazetesi'nin özel haberinde gerçeklere ulaşıldı.

Alınan bilgilere göre Çin kulübü ile 1 yıllık sözleşmesi kalan Brezilyalı yıldız menajeri tarafından Galatasaray'a teklif edildi.  Ancak yönetim, Teixeira'nın 12 milyon Euro maaş aldığı bilgisine ulaşınca transfer defterini hemen kapattı. Sarı- Kırmızılılar'ın Sambacı'nın menajerine, "Sözleşme bitiminde yeniden görüşelim" mesajını verdiği de belirlendi.

Bu sezon Çin takımı Jiangsu Suning ile çıktığı 30 maçta 18 gol 11 asistlik müthiş bir performans sergileyen 29 yaşındaki futbolcu sadece forvet arkasında değil, hem kanatlarda hem de ileri uçta görev yapabiliyor.

50 MİLYONLUK TRANSFER

Alex Teixeira, Shakhtar forması giydiği dönemde de Galatasaray'ın transfer gündemine gelmişti. Yıldızı parladıktan sonra adı Avrupa devleriyle de anılan Brezilyalı futbolcu ise sürpriz bir şekilde tercihini Uzakdoğu'dan yana kullandı ve 5 Şubat 2016'da tam 50 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Jiangsu Suning'e transfer oldu.

LUCESCU'NUN ESKİ ÖĞRENCİSİ

Brezilyalı futbolcunun yıldızını parlatan ise Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı teknik direktör Mircea Lucescu'dan başkası değildi. Onu Vasco de Gama'dan 6 milyon Euro'ya transfer ettiren, sonra geliştirerek Shakhtar'a 50 milyon Euro gelir getirmesini sağlayan Luce, Teixeira'nın özel yeteneklere sahip bir futbolcu olduğunu söylemişti.

Kaynak: Takvim