Süper Lig’in 34. ve son haftasında bugün Konyaspor’u konuk edecek Galatasaray, kritik bir müsabaka oynayacak. Ligde çıktığı son 3 maçı kazanan ve 61 puan ve averajla Fenerbahçe’nin ardından 4. sırada bulunan Sarı-Kırmızılı ekip, sezonu rakibinin üzerinde tamamlayabilmek için mücadele edecek. Gelecek sezon Avrupa Ligi’nde mücadele edecek Galatasaray, bir ön eleme az oynayabilmek için Fenerbahçe’nin üzerine çıkmak mecburiyetinde. Bu hedef doğrultusunda Konyaspor’u yenmek zorunda olan Cim BomFenerbahçe’nin de Adanaspor deplasmanında puan kaybetmesini bekleyecek.

Dördüncü olana tatil yok!

Süper Lig’de sezonu 3. sırada bitiren ekip, Avrupa Ligi’ne 3. ön eleme turundan, 4. sırada bitiren takım ise 2. ön eleme turundan başlayacak. Organizasyonda 2. ön eleme turu maçlarının 13 ve 20 Temmuz, 3. ön eleme tur müsabakalarının ise 27 Temmuz ile 3 Ağustos tarihlerinde oynanacak olmasından dolayı, ligi 4. durumda bitirecek ekip, rakibine göre sezonu 2 hafta önce açmak durumunda kalacak.

Konya hem yorgun hem rahat

Türkiye Kupası finalinde Başakşehir’i penaltılar sonucunda yenerek şampiyonluğa ulaşan Konyaspor ise sahaya hem yorgun hem de rahat çıkacak. Uzatmalara giden ve şampiyonun penaltı atışları sonucu belirlendiği kupa finalini çarşamba günü oynayan Yeşil-Beyazlılar, Avrupa Ligi’ne direkt gruplardan katılma hakkını elde etti.

Maç öncesi notlar

Galatasaray, ligi dördüncü sırada bitirirse, lig tarihinde ilk defa üst üste iki sezonu da ilk üç dışında tamamlamış olacak.

Konyaspor (bu sezon dahil olmak üzere) Süper Lig’deki son 11 sezonunun dokuzunu 10-12 galibiyet ve 36-46 puan arasında tamamladı. Yeşil-Beyazlılar, bu maçı kazansa dahi, tarihinin en başarılı sezonunu yaşadığı 2015/16’nın (66) 20 puan gerisinde kalmış olacak.

GalatasarayKonyaspor’la Süper Lig’de oynadığı 31 maçın sadece ikisini kaybetti (24G 5B). Konyaspor, Galatasaray’ı en son 13 Eylül 2003’te yenmişti (1-0). Tudor’un yardımcısı Ayhan Akman o maçta 90 dakika forma giymişti.

Galatasaray, Konyaspor’a iç sahada hiç yenilmedi (13G 2B).

Sabri Sarıoğlu, Konyaspor’a karşı oynadığı son beş lig maçında dört gole katkıda bulundu (bir gol, üç asist).

Galatasaray, Igor Tudor döneminde (maç tarihi itibariyle) ilk 10 sıra içinde bulunan takımlara karşı oynadığı maçlardan sadece bir galibiyet alabildi (Antalyaspor’a karşı 3-2; 5M).

Son üç lig maçını kazanan Galatasaray’ın bir sezon içindeki daha uzun son galibiyet serisi, Eylül-Ekim 2015’te gelmişti (4G).

Konyaspor, son yedi lig maçının sadece birini kazanabildi
(2B 4M).

Galatasaray  Beşiktaş’ın ardından ligde en fazla isabetli şut atan (177) takım. Konyaspor ise ligin en az isabetli şut atan takımı (113).

Sinan Gümüş, Süper Lig kariyerinde ilk 11 başladığı 11 maçta dokuz gollük katkı yaptı (sekiz gol, bir asist). Attığı sekiz golün ise altısı Mayıs aylarında geldi.

Wesley Sneijder, son beş lig maçında yedi gole katkıda bulundu (üç gol, dört asist).

Sneijder, Hollanda dışında en fazla gol katkısı yaptığı lig sezonunu yaşıyor (beş gol, 15 asist). Şu anda ligin asist kralı olan Hollandalı yıldız, toplam 20 gol katkısıyla, Süper Lig’de Deniz Türüç’ün (11 gol, 11 asist) ardından en fazla gol katkısı yapan ikinci orta saha oyuncusu.

Muhtemel 11'ler;

Galatasaray:
Muslera
Sabri
Semih
Ahmet
Linnes
Selçuk
Tolga
Sinan
Sneijder
Bruma
Podolski
T.D.: İgor Tudor

Konyaspor:
Serkan
Skubic
Ali Turan
Vukovic
Douglas
Jonsson
Ali Çamdalı
Ömer Ali
Amir
Milosevic
Bajic
T.D.: Aykut Kocaman

Fanatik