Ancak Sarı-kırmızılılar basına Ataşehir’de yapılan Ülker Arena’yla ilgili bazı detayları servis etti.

Ataşehir’de devlete ait olan 58 dönümlük arazi Emlak Konut aracılığıyla 0 emsal olarak spor tesisi yapılması amacıyla Kadıköy Belediyesi'ne verildi. Kadıköy Belediyesi Bursa'daki Olay gazetesine ihale ilanı verdi. Spor tesisi olduğu için ilanla büyük inşaat şirketleri ilgilenmedi. Fenerbahçe ihaleye giren tek kurum oldu. Belediye başkanı Selami Öztürk, 9 Eylül 2007 tarihinde açılan ihaleyi Fenerbahçe Spor Kulübü'nün 30 yıllığına yap-işlet devret modeliyle kazandığını açıkladı.

Arazinin imarı değiştirilmesi ve ticaret alanına izin verilmesiyle, Fenerbahçe, 42 bin metrekare kiralanabilir alanı olan bir AVM yapma şansına erişti. Arazi üstünde ticaret merkezi kurulabilir hale getirilerek 0 olan emsal değeri 3'e çıktı.

Galatasaray cephesinden bu bilgileri basına servis edenler soruyor: Bu arsa, baştan 1 emsal ve ticaret alanı içerecek şekilde ihaleye çıkarılsa, şimdikinin kaç katı fiyata giderdi?..

Arsanın imarı ve emsal değeri değişti. Fenerbahçe, yıllık 300 bin TL’ye 30 yıllığına sahibi olduğu alandan ayda 25 bin TL kazanıyor.

Sadece Ataşehir'deki salon değil

Ataşehir’deki Ülker Arena’yla ilgili bilgileri basına servis eden Galatasaray camiasının önemli isimleri ayrıca devlet tarafından Fenerbahçe’ye sağlanan olanakları da gündeme getirdi

* Düzce’deki Topuk Yaylası’nda ormanın içinde tahsis edilen 150 dönümlük araziye tesislerin yapımı için Spor Toto’dan 8 milyon Dolar destek alndı. Arazi bedava, tesis devletten. Fenerbahçe burasını yılda bir kez 10-15 gün kullanıyor. Sonra ne yapılıyor?

Ankara İncek Gölbaşı’nda tahsis edilen 32 dönümlük arazi. Üzerinde spor tesisi var mı?

İstanbul'un en pahalı bölgesi olan Florya’da 49 yıllığına kiralanan 4,5 dönümlük arazi karşılıksız mı verildi?

Kaynak: Fotospor