Mert Hakan’ı kaptıran Galatasaray rövanşı Salih Özcan’la aldı… Fenerbahçe’nin Mert Hakan yarışında geride kaldığı dönemde Bundesliga-2’de forma giyen Salih’le büyük ölçüde anlaşmaya varmıştı.

Salih’in kiralık olarak formasını giydiği Kiel ekibine teklif götüren Fenerbahçe, Köln’e 700 bin euro’luk satın alma hakkını kullanmaya karar verdiklerini iletirilerse kendilerine 1.2 milyon euro ödemeye hazır oldukları bilgisini vermişti. Mert Hakan’la anlaşan Fenerbahçe, Salih işini ağırdan alınca devreye Galatasaray girdi.

Galatasaray da benzer teklif yaptı. Kiel’e, “Salih’i Köln’den alın, bize verin. Ekstradan 800 bin euro kazanın" teklifi yapıldı. Kiel’in aldığı bu teklifi de kabul ettiği öğrenildi.

Alman basını da yazdı

Bilindiği gibi Alman Express gazetesi de Köln’ün, Kiel takımında kiralık olarak forma giyen oyuncusu Salih Özcan’a Galatasaray’ın talip olduğunu yazmıştı. Kiel’in elinde satın alma opisyonu bulunduğu için Köln’ün çıkmazda olduğu belirtilmişti.

1 sene sözleşmesi kaldı

Alman ekibi Kiel’de yıldızı parlayan 22 yaşındaki Salih, Bundesliga 2’de oynadığı 22 karşılaşmada 5 gol, 6 asistlik katkı sağladı.  Almanya Milli Takımı’nın da bütün alt yaş kategorilerinde top koşturan Salih, orta sahanın merkezinde 8 ve 10 numara alanlarında da oynuyor.

Salih Özcan kimdir hangi takımda oynuyor kaç yaşında?

Türk asıllı Alman futbolcu Salih Özcan, 11 Ocak 1998 yılında Köln’de dünyaya geldi. 2015 yılında Köln II’de futbola başlayan Salih Özcan, 2016 yılında Köln’de A takıma yükseldi. 2019 yılında Bundesliga 2’de Holstein Kiel takımına transfer olan 22 yaşındaki futbolcu ile bazı Avrupa kulüpleri de ilgileniyor.

1,82 metre boyundaki, 74 kilogram ağırlığındaki orta sahada görev yapan futbolcu Almanya 21 yaş altı millî futbol takımında da oynadı.

Fotospor