Sivas’a havanın durumuna uygun olarak kıyafetler, ısıtıcı kremler ve kramponlar götürülecek. Kulüp doktoru Yener İnce, ısı dengesinin korunmasının performans açısından büyük önem taşıdığını Terim üzerinden tüm oyunculara anlattı. İnce, ısı dengesi korunduğu sürece oyunculara performanslarını göstermede sıkıntı yaşamayacaklarını söyledi. Ancak ısı dengesi kaybı olması durumunda merkezi ve periferik sinirlerdeki ileti oranının hipotermal travmalara neden olabileceği üzerinde durdu.

Bunun da kas krampları, oksijen tüketiminde artış, kardiyak yorgunluk ve bir litrelik dehidratasyon ile ısı kaybı durumunda kalp atım hızının 8 atım/dk yükselmesini söz konusu durumuna getirebileceğinden bahsetti. Bu durum, aktivitelerin uygulanma veriminin düşmesine ve enerji rezervlerinde tükenmeye neden olacak. Özellikle düşük ısılara uyum süresinin uzaması, kas sisteminin çalışma kapasitesinde azalmalara neden olacak uyarılarında bulundu.

PAZAR AKŞAMI BİR HAFTANIN EN SOĞUĞU OLACAK

Galatasaray yönetimi Pazar akşamı oynanacak Sivasspor maçının saatinin değişmesini istedi… Peki Pazar günü maçın oynanacak saatlerde Sivas’ta hava nasıl?

Galatasaray’ın şansına Pazar günü maçın oynanacağı saatler Sivas’ta en düşük hava sıcaklığının hissedileceği 5 günlük sıcaklığa sahne olacak. Cuma günü en düşük 4, Salı günü ise en düşük 5 derece olması beklenen hava sıcaklığı Pazar günü ise -1 dereceye kadar düşecek. Ancak maçın oynanacağı Pazar günü gündüz saatlerinde 15 derecelik hava sıcaklığı hissedilecek. 

-1 derece bile Galatasaray için bir avantaj çünkü Sivas’ta bu dönemde ortalama sıcaklık -3.1 olarak hesaplanıyordu. Pazar günü şehirde yine kuru bir hava bekleniyor. Salı günü yüzde 66’ya kadar çıkacak nem oranı maç günü yüzde 39’a kadar düşecek. Galatasaray için tek olumlu gelişme ise belki de rüzgarın hızı olacak. Maç günü beklenen en sert şiddetli rüzgar 7 lot olacak.

A Spor