UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Galatasaray, Türk Telekom Stadı'nda Benfica'yı konuk etti. Temsilcimiz, Benfica'ya 2-1 mağlup oldu ve tur şansını zora soktu.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, hafta sonunda Spor Toto Süper Lig’de Trabzonspor’u 3-1 yendikleri maça ilk 11’de başlayan oyunculardan Ryan Donk’u yedeğe çekerken, Benfica karşısında bu futbolcunun yerine Fernando Reges’e formayı verdi.

Sarı-kırmızılı takımda sakatlığı geçen Mariano Filho, yedekler arasında yer aldı.

Sarı-kırmızılıların yedek kulübesinde ise Donk ve Mariano’nun yanı sıra İsmail Çipe, Ahmet Çalık, Selçuk İnan, Sinan Gümüş ve Yunus Akgün oturdu.

Teknik direktör Fatih Terim, yeni transferler Mbaye Diagne, Christian Luyindama ve Marcao’yu Benfica karşısında ilk 11’de görevlendirdi.

Galatasaray’ın devre arasında renklerine kattığı ve UEFA’ya ismini bildirdiği bu futbolcular, sarı-kırmızılı takımla ilk Avrupa maçına çıktı.

UEFA’ya isimleri verilmeyen yeni transferlerden Kostas Mitroglou, Semih Kaya ve Emre Taşdemir ise müsabakanın kadrosunda bulunmadı.

Galatasaraylı taraftarlar, takımlarının Benfica ile yaptığı önemli karşılaşmaya yoğun ilgi gösterdi.

İstanbul’daki soğuk havaya rağmen Türk Telekom Stadı’nı büyük oranda dolduran sarı-kırmızılı taraftarlar, yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek verdi.

Karşılaşmanın önüne geçen olay ise Luyindama'nın attığı golün ardından geldi. Benfica yedek kulübesi, Luyindama'nın golünde 4. hakeme faul itirazında bulunurken cevap Hasan Şaş'dan geldi. Rakip takımın yedek kulübesine doğru hızlıca koşan Şaş, Benfica teknik heyetiyle tartıştı. Fatih Terim ve Levent Şahin'in olaya müdahil olmasıyla Şaş sakinleşti ve kulübeye geri döndü.