Galatasaray yardımcı antrenörü Hasan Şaş, Wesley Sneijder transferi konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sneijder'i çok istemediklerini açıklayan Şaş, verdikleri listede 4. adam olan Sneijder yerine Matic ve Ben Arfa'yı alabileceklerini düşündüklerini ifade etti. İşte Şaş'ın sözleri:

"Telles'in Motta'dan iyi olduğunu düşünmüyorum. Veysel ve Telles dışında iyi transfer yapıldığını düşünmüyorum. TFF'nin Türk futboluna vurduğu darbedir yabancı kontenjanı. 10 tane Elmander gibi adamım olsun diğerleri 16 yaşındaki çocuklar olsun."

"Sneijder transferi... Son 2 yılında 4 maç oynamış bir oyuncu. Biz yönetime listede liste başı Matic, Djuricic ve Ben Arfa'yı verdik. Biz 4. sırada Sneijder'i yazdık ve Sneijder geldi. Biz Sneijder'in gelmesini çok istememiştik."

"Biz kötü futbolcu olduğundan değil. Bizim iyi giden bir tekerimiz vardı ve ileride pres yapan oyuncu istiyorduk. Sistemde çok sıkıntı çektik. Sabahları erken uyandık, Sneijder'i nasıl oynatırız diye. Bugün 70 trilyona mal olan bir oyuncudur Sneijder."

"Benim kondisyonum daha iyi"

"O dönem ayrılma noktası da vardı. 4. sıradaki oyuncuya verilen paraya neden ilk 3'teki oyuncu alınmadı... Biz Matic'i istedik Matic Chelsea'ye transfer oldu. Juricic'i de alabilirdik Ben Arfa'yı da alabilirdik. O transferi Lütfi Arıboğan, Bülent Tulun yaptı. Drogba'yı biz istedik. Lider bir oyuncu. Performansı düşebilir, çok maçlarda etkisi olmayabilir, biz alabileceğimiz verimi en üst seviyede aldık. Drogba bir hafta süreye aynı tempoda idman yapamaz."

"Juventus'tan Cacares, Torino'da Ogbonna gibi oyuncularla anlaşmıştık. Sezon sonunu bekleyelim dedik stoper için. Chedjou transferi Nisan sonu ve mayıs ayı gibi bitmişti. Sneijder'le 3'e 3 maç yaptık. Benim Sneijder'den daha iyiydi kondisyonum. Bitikti. Sneijder bizle maç oynamaya başladı. Sneijder'i oynatabilmek için her şeyi yaptık. Ama fizik kapasitesi yerine gelmedi."