Goal Türkiye'nin haberine göre İlkay Gündoğan, Manchester City'de emekli olmak istediğini fakat ayrılırsa Türkiye veya ABD'ye transfer olmaya sıcak baktığını açıkladı.

CİTY'DEN UZATMA TEKLİFİ GELMEDİ

Yıldız oyuncu gelecek yaz bitecek olan kontratını uzatmak istiyor, ancak şu ana kadar Manchester City yönetiminden İlkay'a yeni sözleşme teklifi gelmedi.

Sport1'e konuşan 31 yaşındaki oyuncu gelecek planlarını şu sözlerle anlattı: "Köklerimden dolayı Türkiye doğal olarak ilgimi çekiyor. ABD'yi de seviyorum, birkaç kez tatilimi orada geçirdim." dedi.

BU SEZON 8 GOL VE 6 ASİST

Mario Balotelli'nin 7 yıl önceki Mauro Icardi sözleri Mario Balotelli'nin 7 yıl önceki Mauro Icardi sözleri

2016'da Borussia Dortmund'dan transfer edilen ve uzun süredir Guardiola'nın vazgeçilmez isimlerinden olan İlkay, bu sezon 38 maçta 8 gol attı ve 6 asist yaptı.

METİN ÖZTÜRK NABIZ YOKLADI

İlkay Gündoğan'ın Manchester City'deki durumunu öğrenen Galatasaray başkan adayı Metin Öztürk ve ekibi sıcağına nabız yokladı. Deneyimli oyuncunun talepleri ilk etapta kabul görmedi.

İlkay'ın Galatasaray'dan talepleri şöyle:

Maaş: 3 milyon Euro garanti + bonuslar

İmza parası: 1.5 milyon Euro

Sözleşme süresi: 3 yıl

GALATASARAYLI OLDUĞU BİLİNİYOR

İlkay Gündoğan, Goal'e verdiği özel röportajda kariyer basamaklarını nasıl tırmandığını ve ailesinden gelen Galatasaray sempatisini anlatmıştı.

Türkiye’den Ruhr bölgesine 1973’te maden işçisi olarak göç eden dedesi, sarı kırmızılı renklere olan sevgisini önce oğluna, ardından torunu İlkay'a aşılamış.

“Galatasaray maçları herkesi aynı odaya toplayan bir aile etkinliğiydi. 2000’deki UEFA Kupası finalini hala dünmüş gibi hatırlıyorum.”

(Fotomaç)