Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu’nda 3-0’lık galibiyetin rövanşında İzmir’de Bucaspor’a konuk oldu. Sarı-kırmızılılar ilk maçta olduğu gibi deplasmanda da 3-0 galip geldi ve adını çeyrek finale yazdırdı.

Maça; Eray, Mariano, Maicon, Koray, Latovlevici, Selçuk, Donk, Belhanda, Yasin, Feghouli ve Gomis’le çıkan Galatasaray, 33’te Gomis ve 44’te Yasin Öztekin’in golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. 53’te Feghouli’nin golüyle skoru tayin eden Aslan, baştan sona üstün oynarken rakibine pozisyon vermedi.

Galatasaray ile Bucaspor 8 yıl sonra İzmir’de karşılaştı. En son 2010-2011 sezonunda Atatürk Stadı’nda Süper Lig mücadelesinde kozlarını paylaşan iki ekibin maçında Galatasaray, sarı-lacivertlileri 1-0 yenmişti. Her iki takım taraftarları karşılaşmaya büyük ilgi gösterdi. Galatasaraylı futbolseverler kale arkası misafir tribün, VIP ve balkon tribününde maçı izlerken, Bucaspor’a gönül verenler kale arkaları, kapalı ve maratondan takımlarını destekledi.

Galatasaray'ın Bucaspor'u elemesiyle birlikte Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finale kalan 8 takım belli oldu.

Seri başı olan ve seri başı olmayan takımlar şu şekilde:

SERİ BAŞI TAKIMLAR

Beşiktaş
Fenerbahçe
Galatasaray
Akhisarspor

SERİ BAŞI OLMAYAN TAKIMLAR

Gençlerbirliği
Konyaspor
Kayserispor
Çorap Akın Giresunspor

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finale yükselen takımların belli olmasının ardından olası yarı final kura çekimi de gerçekleştirilecek. Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek ve Yarı final kura çekim Töreni, 19 Ocak 2018 Cuma günü Riva'da yapılacak. TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Salonu'nda saat 15.00'te gerçekleştirilecek olan kura töreni yayıncı kuruluş A Spor tarafından naklen yayınlanacak.