Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, bonservisi Chelsea'de olan Belçikalı santrfor Michy Batshuayi'nin kiralanmasını istedi.Galatasaray'da santrfor arayışları devam ederken teknik direktör Fatih Terim, yönetime istediği ismi iletti.Deneyimli teknik adam bonservisi Chelsea’de bulunan Michy Batshuayi'nin kiralık olarak transfer edilmesini talep etti. 

Sarı-kırmızılılarda Mbaye Diagne’nin durumu belirsizliğini korurken, Fatih hoca Şampiyonlar Ligi’ni de düşünerek Batshuayi’nin kiralanmasını istedi. Premier Lig temsilcisi Chelsea’yle 2021’e kadar mukavelesi bulunan Belçikalı sanrtfor, geçtiğimiz sezonun ilk yarısını La Liga'da Valencia'da, ikinci yarısını ise Premier Lig'de Crystal Palace'ta geçirdi.

Geçen sezon toplamda 36 maça çıkıp 9 gol atan 25 yaşındaki futbolcu, Chelsea'nin bu sezon da kadroda düşünmediği bir isim. 

Galatasaray, Diagne satılsa da satılmasa da Batshuayi'yi almayı planlıyor. Sarı-kırmızılı ekibin, kiralama sözleşmesine satın alma opsiyonu koydurmaya çalışacağı belirtildi.

Kaynak: Akşam

Michy Batshuayi kimdir?

Michy Batshuayi, 2 Ekim 1993’de Belçika’nın Brussels kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Belçika Milli Takımı’nda forvet pozisyonunda görev alan futbolcudur.

Michy Batshuayi’nin Kulüp Kariyeri

Michy Batshuayi, futbol kariyerine ilk olarak yerel takımlarda başladı ancak 2005 yılında doğduğu kentin büyük takımlarında biri olan Brussels’in alt yapısına geçiş yaptı. Bir sene burada oynadıktan sonra 2006 yılında Anderlecht'e geçiş yaptı. Bir sene de burada oynadı ve 2007 yılında eski takımı Brussels'e geri döndü. 2008 yılında ise Standard Liege'ye transfer olan genç futbolcu, 2011 yılına kadar B takımda genç kategoride yer aldı ve burada gösterdiği başarılı performans sonucunda dönemin teknik direktörü tarafından As takımaçıkartıldı.

michy batshuayi standard liege

İlk sezonunda Standard Liege ile 33 maça çıkıp 9 gol atan futbolcu, kariyerinin ilk Avrupa karşılaşmalarına çıktı. Bir sonraki sezonda da başarılı performansına devam eden Michy Batshuayi, 2013-2014 sezonunda kariyer rekorunu kırdı ve 49 maça çıkıp 26 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi. 

michy batshuayi marsilya

Başarılı performansı ile birçok Avrupa kulübünün dikkatini çekti ve Michy Batshuayi, 2014-2015 sezonunda yolunu Fransa'ya çevirdi ve 6 Milyon bonservis bedeli karşılığında Marsilya'ya transfer oldu. İlk sezonunda Fransa 1. Ligi'nde 28 maça çıkıp 10 kez gol atmabaşarısı gösterdi. Michy Batshuayi, 2015-2016 sezonu itibariyle kariyerine Marsilya forması altında devam etmektedir.

Michy Batshuayi’nin Milli Takım Kariyeri

Michy Batshuayi, milli formayı kariyerinde ilk kez 2012 yılında Belçika U-21 takımında giydi ve burada 13 maça çıkıp 7 gol attı. İki sene boyunca burada forma giyerken, 2013 ve 2015 yıllarında U-21 Avrupa Şampiyonalarında boy gösterdi. 2015 yılında Belçika A Milli Takımı’na davet edildi. A Milli forma ile toplamda 2 maça çıkıp 2 gol atma başarısı gösterdi.