Kış transfer döneminde Galatasaray'ın kulübünden istediği genç oyuncu, İngiltere futbolunun iki efsane isminden de büyük övgü aldı.

Oyuncunun kulübü Cracovia Kraków ile görüşmeler gerçekleştiren Galatasaray, 3 milyon euro'luk teklif yapmış ancak bu teklifin üzerine çıkmamış ve transfer gerçekleşmemişti.

Polonya'nın EURO2016'da oynadığı Kuzey İrlanda maçında 88 dakika sahada kalan ve performansıyla beğeni toplayan genç oyuncu, Avrupa basınında ''Yeni bir yıldız doğuyor'' manşetlerinin atılmasına neden oldu. Kapustka, Polonya'nın 1-0 kazandığı karşılaşmada ceza sahası önündeki etkinliği ile dikkat çekerken, hücum bölgesinde Polonya'nın en yüksek pas yüzdesine sahip isimlerinden biri de olmayı başardı

İngiliz futbolunun iki efsanesi Gary Lineker ve Rio Ferdinand da, genç Kapustka'nın Kuzey İrlanda maçındaki performansına hayranlıklarını gizleyemedi. İki efsane, karşılaşma sonrasında sosyal medya hesaplarından genç yıldızı öven paylaşımlarda bulundu. Rio Ferdinan, genç oyuncu için ''Kapustka, 19 yaşında. Çok zeki, kendine özgü ve yetenekli. Etkileyici'' ifadelerini kullandı.