Beyaz TV'den eski hakem Ahmet Çakar, Uğurlu'nun renk körü olduğunu belirtti.

Ahmet Çakar: "Galatasaray'daki en kötü maçını oynadı..." Ahmet Çakar: "Galatasaray'daki en kötü maçını oynadı..."

Çakar: "Yaşar Kemal Uğurlu'nun renk körü olduğu konuşuluyor. Böyle bir şey varsa TFF ve MHK büyük suç işliyor." dedi.

Ertem Şener de: "Ben de geçtiğimiz senelerde TFF'den duymuştum. Kim yalanlarsa yalanlasın ben bu iddianın doğru olduğunu düşünüyorum." yorumunda bulundu.

YAŞAR KEMAL UĞURLU KİMDİR?

1981 senesinde Ankara'da dünyaya gelen Yaşar Kemal Uğurlu, erken yaşlarında Ankaragücü takımının çeşitli kategorilerinde top koşturdu. Okul hayatını Ankara'da tamamlayarak Gazi Üniversitesi iktisat bölümünden mezun oldu. Adını 2 ayrı dedesinin isminden alan ve Uğurlu'nun Milli eskrimci bir kız kardeşi bulunuyor.

TV'de izlediği bir karşılaşma sonrası hakemin kararlarını beğenmemesi üzerine bu mesleği yapmaya karar veren Yaşar Kemal Uğurlu, 2002 tarihinde Düzce'deki hakem kursuna başvurarak bu alandaki ilk resmi adımını attı. 2004 yılında aktif şekilde profesyonel hakemlik kariyerine başlayan Uğurlu, hakemliğe start verdi ve 13 yıl sonra ilk kez 2014- 2015 sezonunda "MİY - Kayserispor" maçıyla bir Süper Lig maçında orta hakem olarak görev aldı.

2012 yılında bir bankada müdür yardımcısı olan eşi Özlem Uğurlu ile dünya evine girdi. Bu evliliğinden "Deren" isimli bir kızı oldu.