Ligin 2. yarısında lisansı yeniden çıkarılan Martin Linnes, beklenen performansı bir türlü gösterememişti. Satış listesine konulan Norveçli sağ bekin, takımda kalmak istediği öğrenildi.

Lige verilen arada sıkı bir çalışma uygulayan Linnes'in son 8 haftadaki performansı kaderini belirleyecek.

MARTİN LİNNES KİMDİR?

20 Eylül 1991 tarihinde Norveç’in Kongsvinger kentinde dünyaya gelen Martin Linnes futbol hayatına Sander altyapısında başladı. Burada geçirdiği sürenin ardından doğup büyüdüğü şehrin takımı olan Kongsvinger IL takımının altyapısında forma giymeye başlayan Linnes, kariyerinin ilk profesyonel kontratını 2010 yılında imzaladı. Dönemin teknik direktörü Trond Amundsen tarafından A takım kadrosuna alınan Linnes, 5 Mayıs 2010 tarihinde takımının Sandefjord ile deplasmanda oynadığı maçın son bölümlerinde oyuna girerek ilk resmi maçına çıktı ve ülkesinin en üst düzey ligi olan Tippeligaen ile tanışmış oldu. İlk profesyonel sezonunda 15 lig maçında forma giyen ve maç başına ortalama 66 dakika forma giyen genç savunma oyuncusu takımının bir alt lige düşmesine engel olamadı. Normal sezonu 15. sırada tamamlayan Kongsvinger IL bir sonraki sezon Norveç 2.Ligi olan OBOS-Ligaen'de yer alacaktı. 

Linnes, 2011 yılında gösterdiği performansla ülkesinin en büyük takımlarından Molde'nin radarına girdi. İkinci Lig'de forma giydiği karşılaşmalarda 2 gol atıp 3 de asist yapan Linnes, 2012'nin Ocak ayında yetiştirme bedeli karşılığında Molde'nin yolunu tuttu.

2012 yılında Norveç'in en büyük takımlarından birisi olan Molde'ye transfer olan Linnes kısa bir süre içerisinde genç yaşına rağmen takımın vazgeçilmez isimleri arasında kendine yer edindi. Tamamı onbirde olmak üzere 24 lig maçında ve 3 kupa maçında sahaya çıkan Linnes, bu karşılaşmalarda 1 gol, 2 asistlik istatistiklerinin yanı sıra gösterdiği performansla milli takımın çeşitli yaş kategorilerinde forma giymeye başladı.

2013 yılında Molde forması altında 23 lig maçında 90 dakika sahada kalan Linnes, kupada da 6 maçın tamamında forma giydi ve bir önceki sezon yarı finalde Tromso'ya elenen Molde'nin kupa şampiyonluğunda pay sahibi oldu. Ligi ikinci sırada bitiren ancak Norveç Kupası'nda mutlu sona ulaşan Molde adına 30 maçta forma giyen ve bu karşılaşmalarda 5 gol, 4 asist performansıyla mücadele eden genç savunma oyuncusu gösterdiği performansla milli takıma kadar yükseldi.

2014 yılında Tippeligaen'de mavi-beyazlı forma altında tamamı 90 dakika olmak üzere 28 maçta forma giyen ve 4 gol, 6 asistlik performansıyla takımının şampiyonluğunda pay sahibi olan Linnes, kupada da şampiyonluk sevinci yaşayan Molde formasını 6 maçta terletti.

2015 yılında Tippeligaen'de tamamı ilk onbirde ve 2 maç dışında 90 dakika olmak üzere 28 maçta forma giyen Linnes bu karşılaşmalarda 2 gol, 5 asistlik performans sergilerken Norveç Kupası'nda çeyrek finalde Viking'e elenenen Molde'nin formasını 2 maçta giyebildi. Linnes gösterdiği istikrarlı performansıyla Norveç'in gelecek vaad eden önemli savunmacıları arasında kendisini bir kez daha kanıtlarken en büyük çıkışı Molde forması altında Avrupa Kupaları'nda gösterdi. Aynı sezonda ise ara transfer döneminde Galatasaray’ın yolunu tuttu. Galatasaray’ın 2016-16 sezonunda kazandığı Türkiye Kupası’nda 7 maçta forma giydi ve 1 asist kaydetti.

Sonraki sezonda Beşiktaş’a karşı penaltılarda kazanılan Süper Kupa’da uzatma süreleri dahil 120 dakika forma giydi. Bu sezonda ligde 18, Türkiye Kupası’nda ise 7 maçta forma giydi.

Norveçli defans oyuncusu sağ ve sol bekte görev yapabiliyor.