Bugüne kadar Suudi Arabistan ve Katar'dan gelen teklifleri geri çevirerek Avrupa'da oynamak istediğinin altını çizen Senegalli futbolcu, Al Nassr'ın teklifini kabul etti. 

Arabistan ekibi, Mbaye Diagne'ye yıllık 4.5 milyon Euro net maaş önerirken Senegalli futbolcu ikna oldu. 27 yaşındaki futbolcunun kısa süre içerisinde Arabistan ekibi tarafından sağlık kontrollerinden geçirilmesi bekleniyor. Sarı-kırmızılı kulübün ise bu transferden 13 milyon Euro kazanacağı öğrenildi. Galatasaray ile toplamda 18 maça çıkan Diagne, 11 gol 2 asistlik performans sergiledi.

SATMAK ZORUNDA KALDILAR

UEFA ile yaptığı anlaşma neticesinde transfer bilançosunda eksiye düşmemesi gereken ve hali hazırda eksi 2 milyon 880 bin Euro'da bulunan sarı-kırmızılı kulübün oyuncu satması gerekiyor. Falcao'ya da bonservis ücreti vermesi beklenen Galatasaray'ın bonservis geliri elde etmesi gerekiyor. Diagne'nin satışı sonrasında artıya geçecek olan Cimbom, rahat bir nefes alacak. Sarı-kırmıızılılar, bu transfer döneminde artıya geçmemesi halinde Christian Luyindama'yı Avrupa maçlarında oynatamayacak. Geçtiğimiz sezonun devre arasında kiralık olarak sarı-kırmızılılara katılan Luyindama'nın bonservisi sezon başında 5 milyon Euro karşılığında alındı.

Kaynak: Yeni Şafak