Ne Gökhan İnler ne John Obi Mikel… Galatasaray’ın ön liberosu ‘sambacı’ olacak. Adaylar Felipe Melo ile Wellington. TFF’nin yabancı kararını bekleyen sarı-kırmızılı yönetim, Melo-Wellington ikilisinden birini açıklayacak ve ön libero belirsizliği son bulacak.
AMK ‘lance.net’in Sao Paulo muhabiri Rafael Bullara’ya ulaştı. Brezilya futbolunun uzmanı, AMK’ya Wellington ile Melo’yu kıyasladı. İşte o değerlendirme:

Wellington iyi bir kesici ama…

“Wellington son yıllarda gösterdiği performansla Brezilya Ligi’nin dikkat çeken oyuncuları arasında yer alıyor. Özellikle 2011 yılı ve geçen sezon ortaya koyduğu futbolla büyük bir futbolcu olacağının sinyallerini veriyordu. Brezilyalılar’da pek rastlanmayan özelliği hırsı ve agresifliği, Wellington’un artıları. Ancak topla oynama konusunda aynı şeyleri söylememiz pek mümkün değil. Çok iyi bir kesici ama topu kullanma noktasında yeteneği biraz kısıtlı.

Sao Paulo’da gözden düştü

Geçen sezon Sudamericana Kupası’ndaki futboluyla büyük alkış aldı Wellington. Takımının kupayı almasında önemli bir katkısı vardı. Teknik direktör Ney Franco’nun gözdesiydi. Ama bu sezon gözden düştüğü söylenebilir. Özellikle takımda kiralık olarak top koşturan Denilson’la 4 yıllık sözleşme imzalanması üzerine Wellington’un takımda geleceği iyice belirsizlik kazandı. Çünkü teknik direktör Franco’nun orta alanda ilk tercihin bir dönem Arsenal forması da giyen Denilson olduğu biliniyor.

G.Saray’da yeniden doğdu

Melo ise Brezilya futbolunun son dönemdeki en iyi defansif orta saha oyuncularından… Galatasaray’da yeniden doğdu. Geçen sezona iyi başlayamadı. Ama haftalar ilerledikçe ağırlığını koydu. Şampiyonlar Ligi’ndeki performansı büyüleyiciydi. Kulüpler bazından dünyanın sayılı organizasyonlarından birinde ne kadar etkili Celtabet bir futbolcu olduğunu gösterdi.
Melo’nun fiziki avantajı var

Melo ile Wellington’u kıyaslamak mümkün değil. Çünkü Melo Avrupa’da kendini ispatlamış bir futbolcu. Oyunu iki yönüyle de çok iyi biliyor. Wellington’a göre boyundan dolayı fiziki bir avantajı da var. Kafa toplarında defansif yardımda bulunuyor. Melo, Avrupa futboluna uyum sağlamış bir isim. Bunu Şampiyonlar Ligi’nde rahatlıkla görebiliyorsunuz.

Brezilya dışında soru işareti

Ama Wellington’un ne yapacağı kocaman bir soru işareti. Henüz 22 yaşında ve Brezilya Ligi dışında bir deneyim yaşamadı. Avrupa’ya uyum sağlaması için belli bir süreye ihtiyaç olacaktır. Türkiye Süper Ligi’nde çok sırıtmayabilir ama Devler Ligi arenasına çıktığı zamanki performansının ne olacağını kestirmek kolay değil. Sadece saha içi sözkonusu olduğunda Galatasaray’ın Melo’nun yerine Wellington’u alacak olması pek mantıklı bir
karar gibi durmuyor.