Milliyet Gazetesi'nden Nevzat Dindar'ın haberine göre; Galatasaray’ın yükselen yıldızı Garry Rodrigues takdir toplayan bir harekete imza attı. Yeşil Burun Adalı futbolcu, önceliğinin transfer değil şampiyonluk olduğunu söyledi.

Menajeri Ceylan Çalışkan ile görüşen sarı-kırmızılı futbolcu, “Takım olarak iyi bir hava yakaladık. Bunu bozamayız. Şu anda tek düşüncem şampiyonluk... Bunun için kenetlendik. Nereden, hangi takımdan teklif geldiği hiç umurumda bile değil” diye konuştu.

Başta İngiliz ekibi Newcastle United olmak üzere birçok ekibin transfer listesinde bulunan ve yaz döneminde en az 15 milyon euroya satılması planlanan 27 yaşındaki futbolcunun tavrı alkış topladı.

Aralarındaki görüşmeyi anlatan Çalışkan, “Garry ile beraber ortak bir karar aldık. Transfer tekliflerini değerlendirmeye kesinlikle şu aşamada başlamayacağız. Garry’nin kafasının karışmaması gerekiyor. Galatasaray’ın bir hedefi var ve sadece buna odaklandı. Bunu bozacak hareketlerden uzak duruyoruz. Başka takımlar bundan sonra da Rodrigues’i takip edecek, gelip izleyecek. Ancak kesinlikle bu konuda bizimle bir temas kurulmayacak. Önümüzde 8 hafta var ve Galatasaray şampiyonluk yarışındayken bu etik de olmaz” yorumunda bulundu.

Menajer Çalışkan, Garry Rodrigues’in performansıyla ilgili olarak ise, “Garry en baştan beri çok çalışıyordu. Tudor ondan sadece adam kovalamasını istedi. Fatih Terim ise öncelikle ön tarafta topla etkili olmasını söyledi. Hollanda altyapısı olan bir oyuncu zaten futbolun temel prensiplerini bilir. Rodrigues de biliyor. Sezon başı kampında Terim olsaydı bugün Rodrigues çok daha farklı bir seviyede olabilirdi” diye konuştu.

3: PAOK’tan transfer edilen Rodrigues’in Galatasaray ile 31 Mayıs 2021’de sona erecek üç yıllık sözleşmesi daha bulunuyor.